vineri, 2 noiembrie 2012

Prajitura cu ananas si seminte de pin

     O prajitura delicioasa ce imbina arome diferite intr-un mod placut! Noi am adorat-o imediat, si ca orice alta prajtura facuta la noi in casa n-a apucat sa se raceasca... stiu ca v-am innebunit cu asta, dar asta-i adevarul :P. Va pupacesc si va doresc weekend frumos!

Ingrediente:

2 oua
180 g zahar brun
130 g faina de grau
1 si 1/2 lg seminte de pin
6 felii de ananas din compot

Cum procedam:

1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Batem albusurile spuma cu 3/4 din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar. Mixam pana isi dubleaza/tripleaza volumul.
3. Cu ajutorul unei spatule amestecam galbenusurile cu albusurile.
4. Apoi cernem in compozitie faina si semintele de pin si incorporam cu ajutorul unei spatule.

5. Intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt punem ananasul felii, apoi turnam compozitia.
6. Introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 200°C, si 45 min la 180°C. Totusi facem testul cu scobitoarea ;)




7 comentarii:

  1. Arata super bine!!! Culoare frumoasa, aspect frumos...si plina de arome delicioase ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca-i super aromata! Eu ador ananasul :X

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina draga, Daniela (http://danielaincucina.blogspot.ro/) m-a rugat sa-ti spun sa scoti literele de verificare de la postarea comentariilor ca ea nu reuseste sa-ti lasa comentarii din cauza lor :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula iti multumesc! Le-am scos. Habar n-aveam ca era activata acea optiune :">

      Ștergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.