sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Pizza

          Pentru cei care nu postesc, azi avem in meniu pizza.
     Aluat
  • 400 g faina de grau (+ extra pentru framantat)
  • 100 g faina de ovaz
  • 80 g germeni de grau
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 3 lgt drojdie uscata
  • 400 ml apa calduta

   Topping
  • 4 bucati cabanos
  • 2 ardei capia
  • 400 g cascaval
  • 100 g cas
  • porumb fiert
  • masline
  • ceapa
  • ulei de masline
  • ketchup dulce 

    Cum procedam:
 1. Amestecam fainurile, adaugam germenii de grau sarea zaharul, drojdia uscata si apa calduta si framantam. Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina pana cand se desprinde de vas. Lasam la dospit 1 h.
2. Impartim aluatul in  doua parti egale.
3. Tapetam masa de lucru cu faina, luam o parte din aluat si o intindem uniform cu ajutorul unui sucitor, o punem in tava, o ungem cu ulei de masline si cu ketchup.
4. Punem deasupra cabanosul taiat, ardeii, porumbul, maslinele, ceapa sau orice altceva avem la indemana ;) si introducem in cuptorul preincalzit la 200°C. Dupa 10 minute scoatem din cuptor, punem cascavalul razuit si casul deasupra si introducem in cuptor inca 10-15 min.

  Nota!
 Daca nu va place faina de ovaz, o puteti inlocui cu orice alt tip de faina integrala. ;)










8 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.