vineri, 26 octombrie 2012

Tarta cu branza si zmeura

  O tarta dulce acrisoara, numai buna pentru o zi de vineri innorata si rece!

Aluat:
1 cana faina de grau
1/2 cana faina integrala de orez
10 lg apa rece
7 lg ulei
2 lgt zahar brun
1 lgt scortisoara macinata

Umplutura:
400 g branza proaspata
220 g smantana
1 ou
1 lg miere
2 lg cu varf gris
1 lg cu varf faina
3 lg cu varf zmeura din sirop
1 lgt scortisoara
1 lgt esenta rom

 Cum procedam:
 Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Eu am pus scortisoara chiar inainte de a intinde aluatul si de a-l pune in tava, dar puteti sa o puneti odata cu celelalte ingrediente.
 Pentru umplutura blenduim smantana cu branza, oul, si grisul. Adaugam restul ingredientelor si amestecam cu o lingura.
 Intindem aluatul si il punem intr-o forma (20 x 20 cm) tapetata cu unt si faina de orez. Puneti umplutura, nivelati si dati la cuptor 45-50 min incalzit in prealabil la 190°C.

 

12 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.