vineri, 26 octombrie 2012

Tarta cu branza si zmeura

  O tarta dulce acrisoara, numai buna pentru o zi de vineri innorata si rece!

Aluat:
1 cana faina de grau
1/2 cana faina integrala de orez
10 lg apa rece
7 lg ulei
2 lgt zahar brun
1 lgt scortisoara macinata

Umplutura:
400 g branza proaspata
220 g smantana
1 ou
1 lg miere
2 lg cu varf gris
1 lg cu varf faina
3 lg cu varf zmeura din sirop
1 lgt scortisoara
1 lgt esenta rom

 Cum procedam:
 Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Eu am pus scortisoara chiar inainte de a intinde aluatul si de a-l pune in tava, dar puteti sa o puneti odata cu celelalte ingrediente.
 Pentru umplutura blenduim smantana cu branza, oul, si grisul. Adaugam restul ingredientelor si amestecam cu o lingura.
 Intindem aluatul si il punem intr-o forma (20 x 20 cm) tapetata cu unt si faina de orez. Puneti umplutura, nivelati si dati la cuptor 45-50 min incalzit in prealabil la 190°C.

 

12 comentarii:

  1. Mmm, ce bine miroase la tine! Branza si zmeura la cuptor...Foarte bun! Incantata sa te cunosc, Alina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tarta asta trebuie sa fie foarte gustoasa, sau mai bine sa fi fost?! Excelenta reteta. Sa ai un weekend frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Rita, s-a terminat :)
      Un weekend minunat si tie!
      Pupici

      Ștergere
  3. Am venit dupa miros!! Super bunatate ai facut!
    Pup

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.