sâmbătă, 20 octombrie 2012

Slim Pear Tart

    Am rezistat eroic aproape 1 saptamana fara dulciuri, dar pana la urma am dat chix... :"> Duminica
am facut aceasta tarta din dorinta de a manca ceva dulce si sanatos dar nu foarte caloricos :P Cineva era foarte amuzat ca mi-a iesit o tarta subtire, "frantuzeasca" :)) dar a fost extrem de multumit de gustul divin al acesteia. Va invit si pe voi la o feliuta din aceasta minunatie.

Ingrediente:

Blat:
  • 65 g germeni de grau
  • 25 g complex tarate (grau, orz, secara)
  • 12 g tarate Psyllium
  • 1 ou
  • 1/2 lg miere (optional)
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 2 lg iaurt fara grasime
  • 2 pere potrivite ca marime

Decor:
  • 2 lg iaurt degresat
  • 1/2 lgt miere
  • 10 migdale 
  • 2 pere mici
  • 200 ml vin rosu
  • 1 baton scortisoara




Cum procedam:

Blat:
1. Spalam perele si le razuim cu tot cu coaja, nu le stoarceti inainte de a le amesteca bine cu restul ingredientelor pentru blat.
2. Punem compozitia intr-o tava non-aderenta, nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 190-200°C timp de 15-20 min.

Decor:
1. Spalam, cojim si scoatem semintele perelor.
2. Punem vinul cu scortisoara la fiert (10-15 min). Punem si perele in vin ca sa le imbatam putin...
3. Scoatem perele, si dupa ce s-au racit le feliem.
4. Dam midalele prin razatoare.

5. Amestecam iaurtul cu miere.

 
Asamblare:
Punem pe tarta racita iaurtul amestecat cu mierea, perele feliate si migdalele razuite... Si cam asta-i tot!
Pofta Mare!

Nota!
Puteti inlocui mierea cu xylitol sau cu orice alt inlociutor de zahar natural.

14 comentarii:

  1. Une tarte aux poires originales et qui semble délicieuse. J'aime beaucoup et j'aurai mangé une tranche avec plaisir.
    A bientôt

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine! Daca ai reusit sa dai migdalele pe razotoare si sa ramai 'intacta' esti o eroina...eu mereu fac ate ceva, rup o unghie chestii de genu' :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. fara iaurt ci cu apa sau lapte de cocos...ar merge?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador perele si in combinatia asta cred ca sunt fantastice ! :) felicitari ! <3

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.