luni, 29 octombrie 2012

Prajitura pufoasa cu visine

 Imi plac tare mult deserturile rapide si simple, iar aceasta reteta se incadreaza in acest tipar. Aceasta prajitura este perfecta pentru cand aveti musafiri (sau nu :) si trebuie sa faceti un desert in timp record :D. In plus este atat de pufoasa si delicioasa incat garantat ma veti pomeni la fiecare imbucatura :)

   Ingrediente:
  • 5 oua mari
  • 1 cana + 1 lg cu varf faina de grau
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1 lg esenta de vanilie
  • dulceata de visine

   Mod de preparare:
 1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.
 2. Amestecam galbenusurile cu albusurile cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, cernuta putin cate putin peste compozitie, tot cu ajutorul spatulei. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam usor.
 3. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm. Deasupra punem visinele din dulceata si introducem in cuptorul preincalzit la 180-190 °C timp de 30-40 min, sau pana cand scobitoarea iese curata ;).
 4. Dupa ce scoateti din cuptor, lasati la racit (sau nu:)), apoi puneti deasupra visine si sirop si taiati.
 
  Nota!
 1. Dulceata folosita de mine seamana mai mult cu visinele in sirop decat cu o dulceata :D dar este minunata.
 2. In loc de dulceata puteti folosi orice tip de fructe congelate, deshidratate sau proaspete.


Varianta cu mar
Varianta cu mar

5 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.