Prajitura cu pere






    Dragilor m-am gandit ca e bine sa incepem saptamana cu ceva dulce, aromat cu fructe de sezon. Am facut aceasta prajitura cu ocazia reintalnirii unei vechi prietene. Reteta e nepretentioasa, se prepara rapid si e delicioasa.

Ingrediente:
4 oua
100 g zahar
100 ml ulei
1 lgt praf de copt
1 lg esenta de vanilie
1 lgt cu varf scortisoara macinata
1 - 2 lgt lapte
1 si 1/2 cana faina de grau

2 pere
 .........
50 ml sirop de soc 
50 ml apa

Mod de preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Batem albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le batem cu uleiul ca pentru maioneza.
3. Amestecam cele 2 compozitii, cernem faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si incorporam cu ajutorul unei spatule. Incorporam si esenta de vanilie in compozitie.
4. Luam 2 linguri din compozitie si amestecam cu laptele si scortisoara macinata.
5. Punem compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt (24 cm), in mijlocul acesteia punem compozitia cu scortisoara si trecem cu o scobitoare prin ambele compozitii.
6. Perele le curatam de coaja (sau nu) si de seminte, le taiem pe lungime, sau rondele (sau ambele) si le asezam pe compozitie.
7. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 °C timp de 30 min, iar la final marim temperatura la 220 °C timp de 3-5 min.
8. Dupa ce scoatem din cuptor injectam (cu ajutorul unei seringi sterile) siropul (siropul de soc amestecat cu apa) si pudram cu zahar.

 Nota!
 Puteti turna siropul pur si simplu deasupra.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.