miercuri, 3 octombrie 2012

Prajitura cu branza si struguri





    Dragilor, dupa cum va povesteam piticul meu trece printr-o perioada in care simte nevoia de dulce si
drept urmare ma terorizeaza sa-i fac prajituri nu ca mi-ar displace lucrul acesta ;)) Incerc sa nu le fac prea dulci (ca sa n-avem alte probleme dupa aceea) si sa folosesc ingrediente naturale ;)  Prin urmare a iesit o prajitura echilibrata ca arome, pe care va invit sa o gustati!


Ingrediente

Blat:
4 oua
1/2 cana zahar
1 si 1/2 cana faina
1 si 1/2 lgt praf de copt
 2 lgt cacao neagra
1 lgt esenta de rom

Crema de branza:
350 g branza proaspata
2 lg zahar
2 si 1/2 lg faina 
1/2 banana coapta
2 oua
1 varf lgt scortisoara pudra

24 boabe de strugure negru

  Mod de preparare:

   Pentru blat, mixati ouale cu zaharul (stiti voi, pana cand se dizolva zaharul). Cerneti faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, puneti si esenta de rom si mixati zdravan.
  Puneti compozitia intr-o tava (20x31 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 10 min la 220°C. 
    Cat e blatul in cuptor, va puteti ocupa de crema. Puneti branzica, zaharul, banana si ouale intr-un vas si le pasati. Adaugam faina si scortisoara si mixam pana la incorporare. E o crema (nu prea se poate numi ea crema, dar in fine ;)  nepretentioasa si pe care o vom gati. Mai intai scoateti tava cu blatul negru din cuptor, Trebuie sa arate cam asa ..
  Puneti crema peste blatul negru si intindeti-o, apoi bagati tava din nou in cuptor pentru 30 min la 190°C. Dupa ce o scoateti din cuptor, cand este inca fierbinte, infingeti bobite de struguri din loc in loc si dupa ce se mai raceste o puteti pudra cu scortisoara sau cu zahar.
  Pofta buna!

4 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.