vineri, 28 septembrie 2012

Dulceata de piersici cu ardei iute


  De cum am vazut  tema lunii septembrie pentru Provocarea Dulce Romanie  gazduita de All day cooking m-am gandit ca ar fi bine sa particip si eu cu o reteta. Pentru ca imi plac la nebunie piersicile si ardeii iuti m-am gandit sa le combin si sa fac o dulceata dementiala. Dragilor va  indemn la degustare!

Ingrediente:

1 kg zahar
300 ml apa
zeama de la o lamaie
950 g piersici curatate de coaja si samburi
40 g ardei iute rosu
3 cotoare cu seminte de ardei iute
1 lgt coaja de portocala

Mod de lucru:

  Puneti apa impreuna cu zeama de lamaie si cu zaharul intr-o oala (amestecati pana cand acesta din urma se dizova) la foc potrivit 30 min. Compozitia trebuie sa scada la 1/2!










Adaugati piersicile curatate si taiate in cuburi de 1 cm si scoateti mereu spuma. Dupa 20 de  min se pune si ardeiul iute taiat cubulete (de cativa milimetri), cotoarele cu seminte si cu nervuri le inveliti in tifon si le bagati in oala. Nu uitati sa spumati!














    

 

 
 Lasati dulceata pe foc pana cand se incheaga (la mine a mai durat inca 20 min de cand am adaugat ardeiul iute:) In ultimele 5-10 min, cand este inca pe foc, puneti coaja de portocala.
  Turnati dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le cu capacul in jos pana se racesc. 

   Nota!
   Folositi doar piersici cu pulpa ferma!
























5 comentarii:

  1. Superba culoarea.Si gustul cu siguranta este pe masura.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gustul este minunat! Mie imi place la nebunie si imi pare rau ca n-am facut o cantitate mai mare :D
      Pupici!

      Ștergere
  2. Ce combinatie interesanta!! Tare sunt curioasa de gust... Din pacate n-am ajuns luna asta la provocare :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te amara Simo ca provocari vor mai fi :P Gustul este dulce iute :)) e tare bun!

      Ștergere
  3. Se poate prepara din piersicile din import, ce sunt prin hipermark? Pupicei ERIKA

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.