miercuri, 1 august 2012

Prajitura cu capsune si pudra de roscove


    Acum ceva timp am tras o fuga la tara sa spal covoarele si ca sa nu merg cu mana goala am facut o prajiturica care a avut mare succes. Am pus-o pe masa si nici n-am clipit de doua ori ca s-a si terminat :D Dragilor, prajiturica am facut-o pe vremea cand inca mai existau capsune, dar puteti inlocui capsunele cu fructe de sezon. Iese minunata oricum ;)

Ingrediente

Blat:
7 oua
2 galbenusuri
1 1/2 cana zahar tos
1/2 cana zahar brun
1 cana faina de ovaz integrala
1/2 cana de faina integrala de orez
1 1/2 cana faina de grau
2 1/2 cani lapte fierbinte
1/2 cana lapte la temperatura camerei
2 lg cu varf smantana
2 lg pudra de roscove
300-400 g capsune/cirese + extra pentru ornat
2 lgt rase bicarbonat de sodiu
1 lgt praf de copt

Crema:
450 g branza din iaurt
6 lgt sirop de soc
3 lgt miere de salcam

Mod de preparare:

1. Intr-un vas amestecati faina de orez cu cea de ovaz.
2. Turnati deasupra laptele clocotit si amestecati bine.
3. Separati albusurile de galbenusuri.
4. Bateti albusurile spuma cu 1 cana zahar tos si cu zaharul brun.
5. Bateti galbenusurile spuma cu zaharul ramas.
6. Adaugati faina de grau amestecata cu praful de copt in galbenusuri si amestecati bine. Puneti si bicarbonatul de sodiu dizolvat in jumaatea de cana de lapte rece si smantana si mixati.
7. Puneti si pudra de roscove in compozitita cu galbenusuri si mixati.
8. Turnati compozitia de faina oparita (cate 1 lingura) in compozitia cu galbenusuri si mixai bine.
9. Incorporati compozitia in albusuri cu ajutorul unei spatule, de sus in jos.
10. Puneti compozitia intr-o tava (25x35cm) tapetata cu hartie de copt .
11. Taiati capsunele in doua si puneti-le in tava.
12. Dati tava in cuptorul preincalzit la 190-200°C timp de 60 min (sau pana cand iese scobitoarea curata).
13. Scoateti la cuptor si taiati dupa ce s-a racit complet.
14. Pentru crema mixati brnza cu siropul si cu mierea.
15. Puneti pe fiecare prajiturica crema de branza si capsune sau cirese feliate.

  Nota!
  In loc de capsune puteti folosi orice alt fruct!

18 comentarii:

  1. Ce buna trebuie a fi fost...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a terminat intr-o clipita, noroc ca am ascuns doua :)) ca altfel nu aveam la ce mai face poza :))
      Pup

      Ștergere
  2. Ce fain arata, cred ca a fost taaare buna! Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai,ce bine arata.Cu siguranta este o bunatate.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. i love cakes like these where you can pair with whatever seasonal fruit. it's raspberry season where i am now and i bet they'd be wonderful in this.

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.