Inghetata de piersici si iaurt

    Bine v-am regasit dragii mei! Tre' sa va spun ca mi-ati lipsit enorm!
    Am avut o vacanta frumoasa si plina de peripetii, care nu s-a terminat inca, pentru ca de miercuri plec la
tara, la munte, ca sa zburde cei mici (si cei mari:)) prin aer curat. Dragilor tre' sa va spun ca ieri cand am
ajuns acasa am avut o maaare surpriza, neplacuta de altfel, computer-ul meu nu s-a mai deschis (noroc ca laptop-ul fiica-mii inca functioneaza) si tare mi-e teama ca voi pierde informatiile de pe el :(( Banuiesc ca e un virus, pentru ca inainte de a pleca in vacanta am accesat un site de la o buna prietena ... dar ramane de vazut, trebuie sa-l duc la "doctor" pentru o analiza mai amanuntita :|
  Pana atunci... sa trecem la lucruri mai savuroase. Inainte de a pleca in vacanta am gasit niste piersici apetisante la aprozar din care am facut o inghetata tare buna. In plus, daca puneti indulcitor in loc de zahar si sirop (nu ca ar avea prea mult zahar:) e dietetica ;)

Ingrediente:

400 g piersici
2 oua
1 kg iaurt
2 lg zahar
1 lgt sirop de soc
1 lgt amidon din porumb

Mod de preparare:

1. Batem ouale cu zaharul intr-un vas pe bain-marie cateva minute, pana cand compozitia devine spumoasa si consistenta.
2. Amestecam amidonul cu siropul de soc si cu o lgt din compozitia de oua batute. Il incorporam in amestecul de oua si mai lasam 2-3 minute pe bain-marie, timp in care amestecam continuu.
3. Piersicile le taiem si le punem in blender (daca vreti puteti sa le cojiti inainte de a le pune, mie imi plac asa).
4. Adugam in blender ouale batute (racite) si iaurtul si mixam.
5. Punem in forme si dam la congelator pana cand ingheata complet.
Pofta Buna!

  Nota!
  La fiecare 30-40 min amestecati/mixati/blenduiti inghetata pentru a nu se forma cristale.
  Scoateti inghetata din congelator inainte cu 30 min de a o servi!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.