Tortulet Nesquik

      De 1 Iunie am pregatit un tortulet delicios, de care s-au bucurat copilasii mei. LA MULTI ANI tuturor copiilor si tuturor celor care in suflet au ramas copii!


Ingrediente:

>Blat
 4 oua
 1 cana zahar
 3 linguri lapte
 3 lg cu varf de faina
 1 cana Nesquik late
 1 lgt cu varf praf de copt

>Crema
- 350 ml lapte
- 150 g iaurt
-  2 lgt zahar
-  2 lg amidon de porumb
-  1 plic gelatina
-  o mana de cirese
-  1 - 2 capsuni

 > Sirop
1 1/2 lg sirop de coacaze
130 ml apa

> Decor
- 100 g ciocolata
- 2 lg lapte

    Cum procedam:

  >Blat
1. Separati albusurile de galbenusuri.
2. Bateti albusurile cu 3/4 din zahar.
3. Galbenusurile le bateti cu restul de zahar pana ce acesta se dizolva. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si bateti in continuare.
4. Peste galbenusuri puneti cana de Nesquik si cele 3 linguri de lapte si amestecati bine.
5. Incorporati si albusurile in compozitia cu Nesquik utilizand o spatula.
6. Puneti intr-o forma  cu diamterul  de 17 cm tapetata cu hartie de copt si bagam in cuptorul preincalzit primele 5 min la 210 °C, iar 55 min la 190 °C (sau pana trece testul scobitorii).
                                                  Blatul trebuie sa arate ca o cupa!

   
 >Crema:
1. Puneti 300 ml lapte la fiert, iar restul il amestecati cu amidonul.
2. Cand da in fiert puneti amidonul dizolvat si mai lasati 2-3 minute pe foc amestecand continuu.
3. Puneti zaharul, amestecati, opriti focul si lasati la racit (puneti o folie deasupra ca sa nu prinda pojghita).
4. Dupa ce s-a racit amestecati creama cu iaurtul si cu gelatina preparata conform instructiunilor.
5. Topiti ciocolata pe bain marie si adaugati cele 2 linguri de lapte.

  Asamblare:
1. Dupa ce s-a racit complet, scoateti blatul pe o farfurie si insiropati-l.
2. Puneti 1/2 din crema in blatul cupa si ciresele fara samburi + capsunele taiate si a 2- a parte din crema.
3. Deasupra puneti cateva cirese cu codita/ capsune si ciocolata topita. 

   Pofta buna!

    Nota! 
   Ciocolata topita este optionala :P


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.