vineri, 22 iunie 2012

Tarta & muffins cu tomate si mozzarella

    Dragilor, azi va las o tarta delicioasa cu branzica! La cererea fiicei mele am facut si cateva briosele :)

    Ingrediente:

  • 2 1/2 cani faina de grau
  • 1/ 1/2 cana iaurt
  • 1/4 cana smantana
  • 1 ou
  • 2 lg pasta de tomate
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 50 g branza
  • 180 g mozzarella
  • ierburi aromate
  • sare

Mod de preparare:

1. Amestecati iaurtul cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si faina.
2. Puneti in compozitie smantana si oul si omogenizati.
3. Adaugati pasta de tomate si amestecati bine,
4. La fianal adaugati cele 50 g de branza, sarea, ierburile aromate si amestecati.
5. Puneti compozitia in forme de tarta si/sau briose (cea de tarta cu diametrul de 20 cm).
6. Taiati 1/2  din cantitatea de mozzarella in dreptunghiuri si infingeti-le in aluat.
7. Dati tava la cuptor 50-60 min la 200 °C.
8. Imediat ce ati scos din cuptor puneti deasupra mozzarella ramasa.

   Pofta Buna!

10 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.