Am facut niste placinteee cu aluat fraged din cartofi si cu dulceata de capsune.
Ingrediente:
>Aluat:
250 g piure de cartofi (facut cu 50 ml lapte)
350 g faina de grau
100 ml ulei de palmier
80 g zahar
1 ou
5 g praf de copt
coaja de la o lamaie
1 ou pentru uns
Umplutura:
- dulceata de capsune
Cum procedam:
1. Amestecam bine toate ingredientele si framantam bine.2. Intindem aluatul, taiem in bucati de 12*14 cm, punem cate o lgt de dulceata de capsune in centrul acestora si le strangem la capete.
3. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 200°C , 25-30 min.
Nota!
Eu am avut o dulceata putin mai tzeapana... si cred ca puteti pune gem de capsune sau orice alt tip de gem.
Foarte bine, ti-au iesit! Si mie imi plac placintelele! Pupici
RăspundețiȘtergereTare mult imi place reteta asta!!
RăspundețiȘtergerePupici
Ma bucur ca iti place! Pup
Ștergere