duminică, 10 iunie 2012

Placinte cu dulceata de capsune



            Am facut niste placinteee cu aluat fraged din cartofi si cu dulceata de capsune.
Ingrediente:
 >Aluat:
250 g piure de cartofi (facut cu 50 ml lapte)
350 g faina de grau
100 ml ulei de palmier
80 g zahar 
1 ou
5 g praf de copt 
coaja de la o lamaie 

1 ou pentru uns

  Umplutura: 
 - dulceata de capsune

  Cum procedam:

  1. Amestecam bine toate ingredientele si framantam bine.
  2. Intindem aluatul, taiem in bucati de 12*14 cm, punem cate o lgt de dulceata de capsune in centrul acestora si le strangem la capete.
  3. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 200°C , 25-30 min.
 
  Nota!
  Eu am avut o dulceata putin mai tzeapana... si cred ca puteti pune gem de capsune sau orice alt tip de gem.




3 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.