miercuri, 13 iunie 2012

Inghetata de cirese si Nesquik


           Ne racorim cu o inghetata?  Maine vine si reteta cupelor, pana atunci delectati-va cu aceasta minunatie dulce!

Ingrediente:

4 oua (mici)
1/2 cana zahar
75 ml apa
75 ml lapte
5 lg cu varf lapte praf
400 g iaurt
100 g cirese fara samburi
1/2 cana Nesquik

Cum procedam:

1. Preparam un sirop in zahar si apa. Le punem intr-o cratita la foc mic pana ce siropul se ingroasa.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma, adaugam siropul fierbinte peste acestea si batem in continuare.
4. Galbenusurile le batem cu laptele intr-o cratita deasupra flacarii (cu grija sa nu se prinda sau sa se faca omleta :)  sau pe bain-marie.
5. Turnam galbenusurile peste albusuri si mixam bine.
6. Cernem laptele praf (putin cate putin) in compozitie si mixam bine.
7. Adaugam iaurtul si mixam.
8. Impartiti compozitia in doua sau in trei :D
9. Intr-una din compozitii puneti nesquik-ul si mixati.
10. Ciresele spalate si curatate de samburi le pasati mai grosier in blender si le adaugati in a 2-a compozitie.
11. Puneti compozitiile in forme si dati la congelator 12 h.

 12. Puteti sa le serviti separat sau impreuna :P

    Nota!
   In loc de Nesquik puteti pune cacao.
 

6 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.