joi, 21 iunie 2012

Inghetata de morcov


       Copiii mei au primit, de la niste prieteni, suc de morcovi. Au baut o parte din el, iar din restul am facut o inghetata delicioasa!

Ingrediente:

4 galbenusuri
2 lg zahar brun
200 ml smantana
225 ml suc de morcov (cu pulpa)
2 lg cu varf lapte praf
3 picaturi esenta de portocale (puteti pune coaja de la 1/2 portocala;)

Mod de preparare:

1. Bateti galbenusurile cu zaharul brun pana capata consitenta (5-8  minute) intr-un vas pe bain-marie!
2. Adaugati smantana si lasati 1-2 min, dupa care luati vasul de pe aburi.
3. Lasati compozitia sa se raceasca putin, adaugati sucul de morcov si amestecati.
4. Cerneti laptele praf in compozitie si omogenizati.
5. La final puneti esenta de portocale (sau coaja) si amestecati.
6. Puneti intr-o forma si dati la congelator 12 h.

 Nota!
Daca nu aveti suc de morcovi, puteti fierbe 200-300 g morcov, ii faceti piure  si ii puneti in compozitie ;)

  Pofta Buna!


10 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.