miercuri, 6 iunie 2012

Cartofi cu costita afumata


    Nu sunt mare amatoare de cartofi, dar la insistentele sotului am facut o mancarica de cartofi cu costita. A iesit foaaarte gustoasa si merge  bine intr-o zi asa ploioasa :)

Ingrediente:

700 g costita de porc afumata
1500 g cartofi curatati
800 ml apa
1 ceapa medie
1 morcov
1 gogosar
1 lg pasta de tomate
sare
piper

 Cum procedam:

1. Punem costita la rumenit (eu am o oala de tuci numai buna la facut asemenea ispravi;) vreo 8 minute (fara ulei).
2. Taiem ceapa si morcovul fasii, le aruncam peste costita si lasam cateva minute.
3. Taiem cartofii (curatati) in cuburi si ii spalam bine, apoi ii punem si pe ei peste costita.
4. Turnam 800 ml de apa peste costita aburinda, punem capac si lasam la foc mare cam 10 minute.
5. Puneti gogosarul taiat in felii mari si mai lasati pe foc pana fierb cartofii (15-20 min).
6. Pasta de tomate, sarea si piperul le puneti cu 5 minute inatnte de a inchide focul.
7. Pentru un gust mai intens eu am pus si o lingura mix de legume uscate si niste marar proaspat.

                  Pofta Buna!



4 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.