joi, 7 iunie 2012

Batoane

           Am facut aceste batoane pentru puiutii mei...


Ingrediente

750 g faina
450 ml lapte caldut
7 g drojdie uscata
2 lg ulei de palmier
1 lgt sare
1 lg zahar
mac, susan

Cum procedam:
1. Amestecam faina cu  drojdia.
2. Turnam laptele amestecat cu zaharul peste faina.
3. Punem sarea si uleiul si framantam bine 5 -10 min.
4. Lasam la dospit intr-un loc caldut 1 h.
5. Dupa ce a dospit formam un cilindru din aluat si il taiem in bucati cu latimea de 2 cm.
6. Rostogolim fiecare bucata de aluat si formam un baton pe care il dam prin mac sau prin susan.
7. Punem batoanele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
8. Lasam la dospit inca 5 min, apoi dam la cuptor (incalzit in prealabil) la 200 °C timp de 15 min.

 Nota!
  Puneti tava pe raftul cel mai inalt al cuptorului.
  Puteti face si covrigi ;)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.