Tort Pavlova

   Aceasta reteta a fost creata de Chef Herbert Sachsein, in 1935, in onoarea renumitei balerine Anna Pavlova. Este un desert divin realizat dintr-o combinatie de bezea, frisca si fructe cu care ne-am delectat de ziua mea :D

Ingrediente:

>bezea:
- 7 albusuri
- 1 praf de sare
- 2 lgt zeama de lamaie
- 2 1/2 lgt cu varf amidon de porumb
- 2 cani zahar tos

>crema:
- 400 ml frisca lichida
- 2 lgt zahar
- 1 mana de muguri de brad

> decor:
- zmeura
- capsuni
- muguri de brad

Mod de preparare:

 Bezea:
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.
2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.
3. 1/4 din zahar il amestecam cu amidonul si il incorporam in albusuri (se considera ca sunt batute bine atunci cand formeaza piscuri ferme).
4. Adaugam si sucul de lamaie in albusuri.
5. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc in mijlocul careia facem o adancitura cu lingura.
6. Dam la cuptorul preincalzit 140 °C timp de 1 h. 
7. Inchidem focul si lasam blatul in cuptor inca 30 min. 

Crema:
1. Batem frisca spuma. Adaugam apoi zaharul si batem din nou.
2. Adaugam mugurii de brad taiati si amestecam.
3.  Punem frisca in mijlocul bezelei uriase si apoi decoram cu fructe si muguri de brad.

   Nota!
1. Am observat ca albusurile se bat mult mai bine daca sunt reci si nu la temperatura camerei cum este recomandat in cele mai multe retete.
 2. Daca doriti, la crema puteti adauga mai mult zahar, eu am pus doar 2 lgt deoarece e dulce bezeaua si se completeaza perfect :P

 
 
 







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.