Pentru ca tot e sezonul florilor, m-am gandit sa fac un tort cu tema florala :P Dupa cum bine cunoasteti, florile de salcam au proprietati medicinale si sunt folosite in tratarea unor afectiuni precum migrenele, tusea convulsiva, gastrita si nu in ultimul rand insomniile cronice ;)
Ingrediente
Blat:6 oua
1 1/4 cana zahar
1 1/2 cana faina
1 1/2 lgt praf de copt
100 g ciocolata amaruie
100 ml lapte
40 g unt
50 g cacao
2 lgt esenta de vanilie
Crema:
1 kg frisca lichida1 1/2 cana zahar
100 g flori de salcam
10 cirese
Sirop:
1 1/2 lg miere de salcam
350 ml apa
Cum procedam:
Pentru blat urmati aceeasi pasi ca aici cu mentiunea ca tava folosita a fost putin mai mica (diam 24 cm).Crema:
1. Spalam florile de salcam si le punem la uscat pe un prosop de hartie.
2. Batem frisca adaugand zahar putin cate putin, pana cand aceasta se ingroasa.
3. Intr-un bol punem cam 55-60 % din frisca si o amestecam cu florile de salcam.
Sirop:
Amestecam mierea cu apa.
Asamblare:
1. Taiem blatul in 3.
2. Insiropam feliile pe masura ce asamblam tortul (prima felie+sirop+frisca + felia 2+sirop+frisca, s.a.m.d.).
3. Punem 1/2 din frisca cu flori de salcam pe prima felie de blat.
4. Pe a 2-a felie punem cealalta 1/2 de frisca cu flori si ciresele taiate in 2 (fara samburi) pe margine (ciresele le acoperim cu putina frisca).
5. Utima felie o insiropam mai putin...
6. Dati la frigider 1 h inainte de a imbraca tortul cu frisca simpla. (eu am sarit acest pas ... si nu a fost prea bine).
7. Dupa ce ati imbracat tortul introduceti-l in frigider cel putin 6 h (pentru ca imi veneau musafiri n-a avut timp sa se raceasca.. a stat cam 2-3 h :).
l-am admirat si pe bucataras..Foarte frumos!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ștergere