La placinte inainte!
Mi se facuse pofta de placinte si pofta era asa de mare incat n-am avut rabdare sa fac un aluat traditional cu drojdie si toate alea... asa ca am facut ceva mai simplu si mai rapid :P
- 1 kg faina de grau
- 500 ml iaurt gras
- 1 ou intreg + 3 albusuri
- 2 linguri ulei de palmier
- 1 lgt sare
- 2 linguri zahar
- 1 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
>Pentru umplutura:
- 200 g branza proaspata (facuta din lapte prins)
- 200 g cas moale dulce (din lapte de vaca)
- 2 linguri gris/faina
- 3 lgt zahar
- 5 caise din compot
- 50 g merisor confiat
1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie, eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului).
2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
>Umplutura
Amestecati branzeturile cu grisul, caisele si merisorul.
> Asamblare:
1. Formati un clilindru din aluat pe care il taiati in bucati egale.
2. Din fiecare bucatica de aluat fromati cate o mingiuta.
3. Intindeti fiecare biluta de aluat pana ajunge la un diametru de 8-10 cm.
4. Puneti umplutura in mijloc si alipiti laturile aluatului doua cate doua ca in imaginile urmatoare.
5. Puneti placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Dupa 5 min ungeti placintelele cu un galbenus batut.
7. Dati la cuptor 15-20 min la 180 °C.
Nota!
Un alt mod mai simplu de a forma placintele este sa intindeti aluatul intr-o foaie mare pe care o taiati in patrate egale si continuati cu pasul 4 ;)
Puteti pune si caise proaspete...
Si fiindca imi mai ramasese putin aluat am facut niste placintele cu gem.
Mi se facuse pofta de placinte si pofta era asa de mare incat n-am avut rabdare sa fac un aluat traditional cu drojdie si toate alea... asa ca am facut ceva mai simplu si mai rapid :P
Ingrediente:
>Pentru aluat:- 1 kg faina de grau
- 500 ml iaurt gras
- 1 ou intreg + 3 albusuri
- 2 linguri ulei de palmier
- 1 lgt sare
- 2 linguri zahar
- 1 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
>Pentru umplutura:
- 200 g branza proaspata (facuta din lapte prins)
- 200 g cas moale dulce (din lapte de vaca)
- 2 linguri gris/faina
- 3 lgt zahar
- 5 caise din compot
- 50 g merisor confiat
Mod de preparare:
> Aluat:1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie, eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului).
2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
>Umplutura
Amestecati branzeturile cu grisul, caisele si merisorul.
1. Formati un clilindru din aluat pe care il taiati in bucati egale.
2. Din fiecare bucatica de aluat fromati cate o mingiuta.
3. Intindeti fiecare biluta de aluat pana ajunge la un diametru de 8-10 cm.
4. Puneti umplutura in mijloc si alipiti laturile aluatului doua cate doua ca in imaginile urmatoare.
6. Dupa 5 min ungeti placintelele cu un galbenus batut.
7. Dati la cuptor 15-20 min la 180 °C.
Nota!
Un alt mod mai simplu de a forma placintele este sa intindeti aluatul intr-o foaie mare pe care o taiati in patrate egale si continuati cu pasul 4 ;)
Puteti pune si caise proaspete...
Si fiindca imi mai ramasese putin aluat am facut niste placintele cu gem.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.