vineri, 18 mai 2012

Paine cu iaurt si goji


     Aseara am facut o painica ideala pentru micul dejun. E o reteta simpla, iar rezultatul final este minunat. E delicioasa, aromata si frageda. Ce iti poti dori mai mult de la o painica?! Iar fructele de goji au niste proprietati fantastice (mai multe informatii despre acestea gasiti aici si aici).

Ingrediente:

- 600 g faina
- 500 g iaurt 
- 1 1/4 lgt drojdie uscata
- 1/2 lgt sare
- 1/2 lgt zahar
- 1 lingura ulei de palmier
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 4 linguri fulgi de ovaz
- 4 linguri fructe goji

 Cum procedam:

1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea.
2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C.
3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam.
4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios).
5. Lasam aluatul la dospit 1 h.
6. Puneti 1/2 din aluat intr-o forma rotunda.
7. Puneti deasupra fulgii de ovaz si mai lasati 5-10 min in tava.
8. Bagati tava in cuptorul preincalzit la 190-200°C 30 min.
9. Dupa ce scoateti painica din cuptor adaugati fructele de goji.


  Nota!

 1. Puteti pune fructe goji in aluat, in timpul prepararii.
 2. Puteti folosi faina de ovaz ;). 
 3. Din ingredientele de mai sus au iesit 2 painici, dar puteti face si una mai mare ;)
 4. Nu puneti fructele goji (deasupra) inainte de a baga in cuptor pentru ca se vor arde!!!


    Cel mai mic membru al familiei nu s-a putut abtine sa nu ciuguleasca fulgii de pe painica. :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.