vineri, 25 mai 2012

Fasole cu smantana


   Nu va era dor de o fasolica cu costita?! Ei bine, mie im iera tare dor ca n-am mai mancat ... ha, ha ... nici nu mai stiu de cand :))  Fetita mea a zis ca " sigur nu va iesi bine!" cunoscand reteta traditionala... Concluzia: dupa ce a gustat a mai cerut o portie :)

  Ingrediente:

- 600 g fasole fiarta fierbinte
- 500 g costita taraneasca
- 250-300 g smantana
- 150 ml apa
- 1 galbenus
- 1 morcov
- 1 ceapa uscata
- 1 ceapa verde
- sare
- patrunjel

 Cum procedam:

 1. Rumenim costita intr-o tigaie non-aderenta.
 2. Calim legumele impreuna cu costita rumena.
 3. Adaugam apa si punem un capac.
 4. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam fasolea si smantana amestecata cu galbenusul. Mai lasam pe foc 3 min, dupa care oprim.
 5. La final adaugam patrunjel tocat si sare.

3 comentarii:

  1. o mancare pe gustul meu. Imi place tare mult fasolea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place, dar mai mult imi plac pastaile ;)

      Ștergere
  2. Azi fac si eu mancarica asta, ca tare pofta imi e!!!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.