marți, 22 mai 2012

Codite de porumbei

           Am facut ieri aceste placinte delicioase cu carne de pui, ideale pentru luat la pachet.

                                                                         Ingrediente:

> Aluat:
800 g faina alba (plus extra pentru framantat, cam 2 pumni)
150 g faina neagra
50 g germeni de grau
1 1/2 lgt zahar
7g si 1 lgt drojdie uscata
700 ml lapte caldut
1 lgt sare
2 lg cu varf smantana
3 lg ulei

>Umplutura:
400 g carne tocata de pui
200 g rosii cuburi
1 lg ulei
2 cepe verzi
 100 ml vin alb
100 ml apa
1 foaie de dafin 
1 lgt mix legume
1/2 mar verde
50 g ardei gras rosu
sare & piper

Mod de preparare:

   Aluat:
  1. Amestecam fainurile cu drojdia.

  2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min. 
  3. Lasam la dospit 1 h!
              
  Umplutura:
1. Spalam ceapa, taiem numai pana unde incep frunzele.
2. Calim ceapa intr-o lingura de ulei.
3. Adagam carnea tocata si o rumenim cateva minute.
4. Adaugam vinul, apa si mirodeniile si lasam la fiert pana se patrunde bine (~20 min).
5. Aproape de final adaugam rosiile cuburi si mai lasam pe foc pana scade tot lichidul.
6. Dupa ce s-a racit complet amestecam carnea cu legumele uscate, sare, piper, ardei gras si mar.

    Asamblare:
1. Intindem aluatul si il taiem in patrate  de 10x10 cm.
2. In mijlocul fiecarui patrat puneti 1 lingura de umplutura.
3. Indoiti fiecare patrat intr-un triunghi si apasati bine marginile.
4. Alipiti capetele de jos ale triunghiului, iar capatul de sus taiati-l sub forma unui evantai.
5. Puneti "coditele" in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (incalzit in prealabil) la 190°C pana devin rumene (25-30 min).

 Nota!
 Daca aveti rabdare puteti intinde aluatul mai bine si il puteti taia in bucati mai mici ;)


2 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.