Copanele in crusta de iaurt


      Am preparat ieri niste ciocanele de pui fragede, rumene si aromate de statea pana si matza in limba dupa o imbucatura :P Va indemn sa incercati!


 Ingrediente:

- 6 ciocanele
>marinata:
- 1 1/2 lingura sos de soia
- 2 lgt condiment de pizza Fuchs
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 lgt boia de ardei dulce
- 1/2 lgt chili 
- sare & piper


>crusta:
- 3 linguri iaurt
- 1 galbenus
- 1 lgt mustar
-  1/2 lgt usturoi granulat (facultativ)
 - pesmet
 - putin ulei  
 >sos Tzatziki
- 3 castraveciori
- 2 linguri cu varf de iaurt
- 3 linguri smantana
- 6 catei de usturoi sdrobiti
- 2 lgt zeama de lamaie
- 1 lgt ulei de seminte de struguri
- cateva fire de marar
- sare



Cum procedam:

1. Spalam ciocanelele, scoatem pielea si  stergem cu un prosop de hartie.
2. Amestecam ciocanelele cu ingredientele de la marinata si dam la frigider vreo 4 h. (Daca nu aveti timp puteti trece imediat la pasul 4 ;)
3. Intr-un bol, amestecam iaurtul cu galbenusul, iaurtul, zeama de lamaie, mustarul si usturoiul.
4. Bagam ciocanelele in sosul de la pasul 3, apoi le dam prin pesmet. 
5. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor 50 min la 190-200°C.
6. La 30 min dupa introducerea in cuptor, le scoatem si le ungem cu foarte putin ulei, apoi le bagam inapoi.
7. Peste inca 10 min scoatem din nou tava si intoarcem ciocanelele pe partea cealalta ;)

Sos Tzatziki
 Spalam castravetii, ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii amestecam cu restul ingredientelor.


  Nota!
  In caz ca nu aveti condiment de la Fuchs, va spun ce contine acesta: usturoi, maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbrisor, anason fara alte adaosuri periculoase ;) In felul acesta puteti combina singuri ingredientele :P





 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.