luni, 14 mai 2012

Biscuiti cu ciocolata



      Fetita mea a fost sursa inspirationala a acestei retete, deoarece poftea ceva dulce, si cum ii plac foaaarte mult biscuitii mi-a sugerat sa fac "vreo doi" asa ca am purces la treaba cu ce aveam la indemana.

Ingrediente:

- 400 g faina
- 3 oua
- 130 g zahar tos
- 60 g zahar brun
- 100 g ciocolata
- 4 linguri de lapte
- 3 linguri ulei de palmier
- 1 lgt praf de copt
- 1/2 cana merisor confiat

   Mod de preparare:

1. Puneti intr-un vas la topit ciocolata, peste care adaugati cele 4 linguri de lapte.
2. Intr-un vas amestecati faina cu prfaul de copt, zaharul, zaharul brun si uleiul de palmier.
3. Dupa ce ati omogenizat bine compozitia adaugati si ciocolata topita si framantati energic.
4. Incorporati si merisorul confiat in compozitie.
5. Bagati compozitia la frigider 30 min.
6. Scoateti de la frigider, formati un cilindru din aluat si taiati in bucati.
7. Formati bilute din bucatelele de aluat.
8. Puneti bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit 20-30 min (depinde de marimea biscuitilor ;) la 190 °C.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.