miercuri, 2 mai 2012

Aperitiv cu carne de curcan


    Dragilor sambata a fost Beer Inspiration Day pentru mine si nu ma refer la baut, ci la "mancat" bere :)) Am realizat o smecherie care contine bere si in aluat si in umplutura. Oricum aperitivul "beros" a iesit super gustos.


Ingrediente:
>Pentru aluat:
- 500 g faina de grau
- 100 g faina de orz
- 400 ml bere blonda
- 7 g drijdie uscata
- o lgt sare
- o lgt zahar
- o lingura ulei de struguri

>Pentru umplutura:
- 400 g carne tocata de curcan
- 3-4 fire de ceapa verde
- 2 linguri de patrunjel uscat
- 1 1/2 lingura de gris
- 150 ml bere neagra
- sare si piper

> Pentru uns:
- un galbenus
- 2-3 lg de lapte


Mod de preparare:
 Aluat:
1. Puneti berea la incalzit intr-un vas.
2. Intr-un lighean puneti faina de grau, drojdia, zaharul, sarea si le amestecati.
3.Turnati berea calduta si lingura de ulei peste faina din lighean.
4. Dupa ce ati omogenizat compozitia adaugati faina de orz, putin cate putin. Framantati pana ce o incorporati pe toata in aluat.
5. Lasati la dospit o ora si 30 min.



 
Umplutura:
1. Curatati ceapa si taiati doar partea alba pana in frunze.
2. Puneti ceapa la calit intr-o lingura de ulei.
3. Adaugati carnea de curcan si gatiti pentru 5-6 min, invartind mereu sa nu se lipeasca.
4. Puneti berea si lasati la gatit inca 15 min, invartind din cand in cand in tigaie.
5. Dupa ce s-a racit putin adaugati grisul, sarea, piperul si patrunjelul.

 Asamblare si coacere:
1. Intindeti aluatul intr-o foaie subtire.
2. Taiati in bucati de 10x13 cm (poate si mai mici daca le vreti mai delicate).
3. Puneti cate o lingurita de umplutura.
4. Impaturiti pe lungime si apasati bine pe langa umplutura.
5. Capetele de jos le intoarceti si le lipiti apasand.
6. Puneti in tava tapetata cu hartie de copt, ungeti-le cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si dati la cuptor 35 min la 190 °C.
  
Bon Appétit!

    Nota! 
    Mie nu mi-a ajuns aluatul si am mai facut cateva cu un alt tip de aluat. Asa ca ori faceti portie dubla de aluat (si daca va mai ramane din portia dubla puteti face batoane;), ori faceti portie mai mica de umplutura :P.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.