Desi se spune ca semintele de mac au efect somnifer doar asupra copiilor mici, tind sa cred ca am descoperit contrariul. Dupa ce am mancat 2 felii de placinta m-a luat somnul instant. Am repetat si azi procedura siii ... surpriza, iar mi s-a facut somn... :D Recomand cu incredere aceasta reteta celor care au probleme cu somnul :)
Ingrediente:
pentru aluat:- 1500 g faina
- 18 g drojdie
- 800 ml lapte
- 250 ml ulei de palmier
- 5 galbenusuri
- 1 plic zahar vanilinat
- 2 lingurite de zahar
- 2 lingurite de sare
umplutura:
- 200 ml lapte
- 350 g mac
- 100g zahar tos
- 50 g gem de caise
- 1 pastaie vanilie
pentru uns:
- 1 galbenus si putin lapte.
Mod de preparare:
>Aluat:1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min.
2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam.
3. Framantam cel putin 15 min.
4. Lasam la dospit una-doua ore.
> Umplutura:
1. Punem laptele cu vanilia intr-o cratita pe foc il tinem pana da in clocot.
2. Adaugam macul si zaharul si amestecam.
3. Punem gemul de caise si amestecam bine.
> Asamblare:
1. Intindeti o foaie de aluat pana la dimensiunile 75 x 33 cm.
2. Puneti 1/2 din umplutura de mac peste foaia de aluat si uniformizati.
3. Dupa ce ati rulat foaia de aluat si a devenit ca o rulada, invartiti-o ca sa formeze un melc urias.
4. Puneti melcul intr-o forma rotunda cu diametrul de 25 cm, ungeti-l cu oul si laptele si intepati-l cu furculita.
5. Dati la cuptor la 170 °C timp de 55 min.
Nota!
Ingredientele pentru aluat sunt la dublu. Daca vreti sa faceti doar o placinta cu mac injumatatiti cantitatile.Aceeasi mentiune si pentru umplutura ;)
P.S. Eu am pus toata umplutura intr-o singura placinta si a iesit prea "macoasa" :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.