Desi se spune ca semintele de mac au efect somnifer doar asupra copiilor mici, tind sa cred ca am descoperit contrariul. Dupa ce am mancat 2 felii de placinta m-a luat somnul instant. Am repetat si azi procedura siii ... surpriza, iar mi s-a facut somn... :D Recomand cu incredere aceasta reteta celor care au probleme cu somnul :)
Ingrediente:
pentru aluat:- 1500 g faina
- 18 g drojdie
- 800 ml lapte
- 250 ml ulei de palmier
- 5 galbenusuri
- 1 plic zahar vanilinat
- 2 lingurite de zahar
- 2 lingurite de sare
umplutura:
- 200 ml lapte
- 350 g mac
- 100g zahar tos
- 50 g gem de caise
- 1 pastaie vanilie
pentru uns:
- 1 galbenus si putin lapte.
Mod de preparare:
>Aluat:2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam.
3. Framantam cel putin 15 min.
4. Lasam la dospit una-doua ore.
1. Punem laptele cu vanilia intr-o cratita pe foc il tinem pana da in clocot.
2. Adaugam macul si zaharul si amestecam.
3. Punem gemul de caise si amestecam bine.
> Asamblare:
2. Puneti 1/2 din umplutura de mac peste foaia de aluat si uniformizati.
3. Dupa ce ati rulat foaia de aluat si a devenit ca o rulada, invartiti-o ca sa formeze un melc urias.
4. Puneti melcul intr-o forma rotunda cu diametrul de 25 cm, ungeti-l cu oul si laptele si intepati-l cu furculita.
5. Dati la cuptor la 170 °C timp de 55 min.
Nota!
Ingredientele pentru aluat sunt la dublu. Daca vreti sa faceti doar o placinta cu mac injumatatiti cantitatile.Aceeasi mentiune si pentru umplutura ;)
P.S. Eu am pus toata umplutura intr-o singura placinta si a iesit prea "macoasa" :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.