Este un aperitiv delicios, rapid si simpatic perfect pentru cand aveti musafiri neasteptati.
Ingrediente:
* pentru aluat:
- 300 g faina neagra de grau (+ extra pentru framantat)
- 30 ml ulei
- 1/4 lgt sare
- o lgt de zahar
- 8 g drojdie proaspata
- 150 ml apa calduta
*umplutura
- 300 g telemea
- ardei gras rosu
- leurda
- urzici
- ardei iute
Cum procedam:
Aluat:1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in apa calduta amestecata cu zahar. Adaugam 1 lg de faina, amestecam, punem deasupra un prosop curat si lasam la crescut 10 min.
2. Faina o amestecam cu sarea, adaugam maiaua si uleiul si framantam. Daca aluatul este lipicios, mai adaugam o mana, doua de faina si framntam bine.
3. Lasam aluatul la dospit 1 h 30 min, intr-un loc cald, lipsit de curenti.
Umplutura
Telemeaua o zdrobim cu o furculita. Din cele 300 g de telemea am facut 3 tipuri umpluturi. Tipul I: ardei gras rosu + leurda; tipul II: tip I + urzici si tipul III: tip I + ardei iute.
Nota!
Puneti telemea scursa bine. Eu m-am grabit si n-am mai scurs-o, iar din acest motiv s-au cam pleostit saculetii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.