Saculeti cu telemea



  Este un aperitiv delicios, rapid si simpatic perfect pentru cand aveti musafiri neasteptati. 

Ingrediente: 

* pentru aluat:

  • 300 g faina neagra de grau (+ extra pentru framantat)
  • 30 ml ulei 
  • 1/4 lgt sare
  • o lgt de zahar
  • 8 g drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta



*umplutura

  • 300 g telemea 
  • ardei gras rosu
  • leurda
  • urzici
  • ardei iute 


  Cum procedam:

Aluat:
1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in apa calduta amestecata cu zahar. Adaugam 1 lg de faina, amestecam, punem deasupra un prosop curat si lasam la crescut 10 min.
2. Faina o amestecam cu sarea, adaugam maiaua si uleiul si framantam. Daca aluatul este lipicios, mai adaugam o mana, doua de faina si framntam bine.
3. Lasam aluatul la dospit 1 h 30 min, intr-un loc cald, lipsit de curenti.

Umplutura
 Telemeaua o zdrobim cu o furculita. Din cele 300 g de telemea am facut 3 tipuri umpluturi. Tipul I: ardei gras rosu + leurda; tipul II: tip I + urzici si tipul III: tip I + ardei iute.

 

  Asamblare:
1. Intindem aluatul si il taiem in cercuri cu diametrul de 10-12 cm, in centrul carora punem cate o ligurita din umplutura.
2. Stragem apoi cercurile sub forma unor saculeti. Ii punem in tava si dam la cuptor la 190 °C timp de 20 min.


Nota! 
 Puneti telemea scursa bine. Eu m-am grabit si n-am mai scurs-o, iar din acest motiv s-au cam pleostit saculetii. 











Comentarii