vineri, 20 aprilie 2012

Crema de ciocolata amaruie


   Inainte imi parea greu sa fac o crema incat cumparam tot felul de prostii la plic care sunt pline de substante nesanatoase si chiar cancerigene. De fapt sa faci o crema acasa nu e mare filozofie si nici nu iti ia asa mult timp, maxim 15 minute cu tot cu pregatirea ingredientelor, asa ca va invit sa ne indulcim cat de cat sanatos.

Ingrediente 

- 85 g ciocolata amaruie 85 %
- 3 linguri smantana 12%
- 1 lingurita de unt
- 1 ou
- 1 lg zahar
- 1si 1/2 jumatate lingura de miere
- 4 migdale

Cum procedam:

1. Batem oul cu zaharul intr-un vas pe bain-marie pana cand se ingroasa compozitia. Luam vasul deoparte.
2. Punem ciocolata la topit intr-un alt vas, cand s-a topit o incorporam in oul batut, adaugam lingurita de unt si amestecam.
3. Punem vasul din nou pe aburi si adaugam smantana. Amestecam continuu.
4. Luam vasul de pe aburi, adaugam mierea si amestecam.
5. Punem crema intr-un bol si decoram cu migdale. 

 Nota!
 Daca nu va place ciocolata amaruie puteti inlocui cu ciocolata cu lapte; ) si puteti de asemenea, sa-i adaugati migdale sau alune de padure pisate.
 Puneti smantana de frisca daca aveti, eu n-am avut si am pus smantana normala, dar a fost buna si asa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.