Avem nevoie de:
- un crap de 1.5 kg- 5 cepe
- 4 rosii
- 3 lingurite cu varf cu mix de legume uscate (fara sare)
- o lamaie
- 40 ml de ulei de seminte de struguri
- doua lingurite de sare
- 1/2 pahar de vin
- 1/2 pahar de apa
Cum procedam:
1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l (vezi nota).2. Faceti un amestec din: ulei, sare, legumele uscate si zeama de la 1/2 lamaie.
3. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. La fel procedam si cu rosiile.
4. Puneti in tava un rand de ceapa, peste care puneti rosiile.
5. Stergeti pestele cu un prosop absorbant de hartie si ungeti-l (pe toate partile, inclusiv in interior) cu amestecul preparat la pasul 2.
6. In tava puneti apa, vinul si pestele. Puneti o folie de aluminiu care sa acopere 3/4 din tava si intepati-o cu un cutit.
7. Dati la cuptor, 40 de minute la 200 °C. Dupa 15-20 minute scoateti folia de aluminiu.
8. Din cand in cand mai ungeti pestele cu sosul din tava.
Nota!
Cand curatati pestele, scufudati-l in apa clocotita 2-3 minute, astfel solzii se curata mai usor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.