Mini-torturi dietetice, cu capsune

   Dragilor a venit vara iar eu, sincera sa fiu, imi fac griji in privinta caloriilor consumate. Si cum ma
stiti mare amatoare de dulce, am descoperit prin invitatia prietenilor de la Gustos.ro (carora le multumesc pe aceasta cale) la campania Delicii sanatoase de vara cu Green Sugar, niste produse minunate.  Vreau sa va spun ca produsele primite in aceasta campanie ma incanta la culme, mai ales ca de catva timp incerc sa reduc din zaharuri. :)
Produsul care l-am folosit in aceasta reteta si despre care vreau sa va vorbesc se numeste Green Sugar.

"Green Sugar este un  îndulcitor 100% natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol, obținut din porumb, prin procesul natural de fermentație, în prezența drojdiei Moniella pollinis.
 Spre deosebire de alți îndulcitori pe bază de stevie, Green Sugar este singurul de pe piață al cărui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el să nu modifice (cu amăreala specifică șteviei) gustul alimentelor în care este folosit, nici măcar în urma procesului de gătire la temperaturi înalte. Astfel puteți continua să preparați prăjiturile și sucurile preferate, fără teama de a compromite gustul original.
Consumul de Green Sugar nu aduce numai bucurie papilelor gustative, ci are reale beneficii asupra organismului. Prin efectele extractului de ștevie, Green Sugar:
  • menține echilibrul glucozei în sânge;
  • stimulează secreția de insulină;
  • reglează mecanismul gastro intestinal;
  • stimuleză activitatea cerebrală;
  • scade pofta de dulce și pofta de mâncare;
  • reglează tensiunea arterială;
  • scade nevoia de fumat.
În plus, Green Sugar nu fermentează și este recomandat persoanelor care suferă de diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și colită de fermentație.
 În cazul persoanelor supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiană creează o senzație de sațietate, având o acțiune dublă asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor nervoase din stomac!!!
 De reținut este și faptul că Green Sugar nu produce carii, nu prezintă riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici și are acțiune anitibacteriană și antifungică. Deci, nu acționează negative asupra procesului de digestie.
 Pe o piață de consum în care majoritatea alimentelor sunt modificate sau conțin conservanți dăunători organismului, trebuie menționat faptul că Green Sugar nu are în componență materii prime modificate genetic și nu produce dependență prin administrare pe termen îndelungat."



 





Ingrediente:
Blat:
  • 3 oua medii 
  • 50 g indulcitor natural, green sugar
    35 g amidon din porumb
  • 25 g cacao (11% grasime)
  • un praf de sare
Crema de iaurt cu capsune
  • 150g capsune (fara codite)
  • 250 g iaurt 0,1% grasime
  • 20 g indulcitor Green Sugar
  • 50 ml apa
  • 10 g gelatina granule
Crema de iaurt
  • 200 g iaurt 0,1% grasime
  • 10 g  indulcitor Green Sugar
  • 50 ml apa 
  • 5 g gelatina
  • 2-3 picaturi esenta de pepene galben
In plus: cateva capsune intregi
Cum procedezi:
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 25 g indulcitor Green Sugar.
4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare, adauga apoi indulcitorul ramas (25g) si mixeaza pana cand spuma formeaza creste.
5. Toarna galbenusurile batute in albusurile spuma si inglobeaza-le prin 2-3 miscari circulare.
6. Amesteca amidonul cu cacaoa si cerne-le, apoi inglobeaza-le in 2 transe in compozitie.
7. Pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15 minute. Dupa ce s-a copt scoate blatul la racit, apoi decupeaza 6 cercuri cu ajutorul unor inele inalte de inox (7 cm diametru). Lasa discurile de blat in formele cu care ai taiat, pentru asamblare.

Crema de iaurt cu capsune:
1. Hidrateazi gelatina 10 minute in apa, apoi o dizolvi pe bain-marie (respectand instructiunile de pe plic), si o lasi sa se racoreasca 1 minut.
2. Capsunele paseaza-le cu un mixer vertical.
3. Mixeaza capsunele (cu un mixer de mana) cu iaurtul, indulcitorul si gelatina preparata conform instructiunilor. 
4. Repartizeaza in fiecare forma cate 2 linguri de crema, apoi pune cate o capsunica intreaga in mijlocul fiecareia si introdu in frigider pentru 10 minute.

Crema de iaurt
1. Hidrateaza gelatina si prepar-o conform instructiunilor.
2. Mixeaza iaurtul cu gelatina preparata si cu esenta.
3. Scoate tortuletele din frigider si repartizeaza crema in fiecare. Introdu-le apoi in frigider pentru 1 ora cel putin. Dupa ce cremele s-au intarit, scoate inelul usor si decoreaza cu o felie de capsuna.

S-aveti pofta!

 Nota: - in locul capsunelor, puteti folosi alte fructe de sezon.
          - esenta de pepene galben poate fi inlocuita cu esenta voastra preferata.

P.S. Daca s-a mai strecurat vreo greseala, am sa va rog sa ma iertati... e totusi 1 dimineata, iar eu sunt rupta de munca.:)






Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.