Dragilor a venit vara iar eu, sincera sa fiu, imi fac griji in privinta caloriilor consumate. Si cum ma
stiti mare amatoare de dulce, am descoperit prin invitatia prietenilor de la Gustos.ro (carora le multumesc pe aceasta cale) la campania Delicii sanatoase de vara cu Green Sugar, niste produse minunate. Vreau sa va spun ca produsele primite in aceasta campanie ma incanta la culme, mai ales ca de catva timp incerc sa reduc din zaharuri. :)
Produsul care l-am folosit in aceasta reteta si despre care vreau sa va vorbesc se numeste Green Sugar.
"Green Sugar este un
îndulcitor 100% natural, cu zero
calorii și zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din
frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol, obținut din porumb, prin procesul natural de fermentație, în prezența
drojdiei Moniella pollinis.
Spre deosebire de alți
îndulcitori pe bază de stevie, Green Sugar este singurul de pe piață al
cărui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el să nu modifice (cu amăreala
specifică șteviei) gustul alimentelor în care este folosit, nici măcar în urma
procesului de gătire la temperaturi înalte. Astfel puteți
continua să preparați prăjiturile și
sucurile preferate, fără teama de a compromite gustul original.
Consumul de Green Sugar nu aduce
numai bucurie papilelor gustative, ci are reale beneficii asupra organismului.
Prin efectele extractului de ștevie, Green Sugar:
- menține echilibrul glucozei în sânge;
- stimulează secreția de insulină;
- reglează mecanismul gastro intestinal;
- stimuleză activitatea cerebrală;
- scade pofta de dulce și pofta de mâncare;
- reglează tensiunea arterială;
- scade nevoia de fumat.
În plus, Green Sugar nu
fermentează și este recomandat persoanelor care suferă de diabet,
fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și
colită de fermentație.
În cazul persoanelor
supraponderale, extractul de Stevia Rebaudiană creează o senzație de
sațietate, având o acțiune dublă
asupra centrului foamei din creier și asupra terminațiilor
nervoase din stomac!!!
De reținut este și
faptul că Green Sugar nu produce carii, nu prezintă
riscul cancerigen al îndulcitorilor sintetici și are acțiune
anitibacteriană și antifungică. Deci, nu acționează
negative asupra procesului de digestie.
Pe o piață de consum în
care majoritatea alimentelor sunt modificate sau conțin conservanți dăunători
organismului, trebuie menționat faptul că Green Sugar nu are în componență
materii prime modificate genetic și nu
produce dependență prin administrare pe termen îndelungat."
Ingrediente:
Blat:
- 3 oua medii
- 50 g indulcitor natural, green sugar
35 g amidon din porumb - 25 g cacao (11% grasime)
- un praf de sare
Crema de iaurt cu capsune
- 150g capsune (fara codite)
- 250 g iaurt 0,1% grasime
- 20 g indulcitor Green Sugar
- 50 ml apa
- 10 g gelatina granule
Crema de iaurt
- 200 g iaurt 0,1% grasime
- 10 g indulcitor Green Sugar
- 50 ml apa
- 5 g gelatina
- 2-3 picaturi esenta de pepene galben
In plus: cateva capsune intregi
Cum procedezi:
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile spuma cu 25 g indulcitor Green Sugar.
4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare, adauga apoi indulcitorul ramas (25g) si mixeaza pana cand spuma formeaza creste.
5. Toarna galbenusurile batute in albusurile spuma si inglobeaza-le prin 2-3 miscari circulare.
6. Amesteca amidonul cu cacaoa si cerne-le, apoi inglobeaza-le in 2 transe in compozitie.
7. Pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de
copt si introdu in cuptor pentru 10-15 minute. Dupa ce s-a copt scoate blatul la racit, apoi decupeaza 6 cercuri cu ajutorul unor inele inalte de inox (7 cm diametru). Lasa discurile de blat in formele cu care ai taiat, pentru asamblare.
Crema de iaurt cu capsune:
1. Hidrateazi gelatina 10 minute in apa, apoi o dizolvi pe bain-marie (respectand instructiunile de pe plic), si o lasi sa se racoreasca 1 minut.
2. Capsunele paseaza-le cu un mixer vertical.
3. Mixeaza capsunele (cu un mixer de mana) cu iaurtul, indulcitorul si gelatina preparata conform instructiunilor.
4. Repartizeaza in fiecare forma cate 2 linguri de crema, apoi pune cate o capsunica intreaga in mijlocul fiecareia si introdu in frigider pentru 10 minute.
Crema de iaurt
1. Hidrateaza gelatina si prepar-o conform instructiunilor.
2. Mixeaza iaurtul cu gelatina preparata si cu esenta.
3. Scoate tortuletele din frigider si repartizeaza crema in fiecare. Introdu-le apoi in frigider pentru 1 ora cel putin. Dupa ce cremele s-au intarit, scoate inelul usor si decoreaza cu o felie de capsuna.
S-aveti pofta!
Nota: - in locul capsunelor, puteti folosi alte fructe de sezon.
- esenta de pepene galben poate fi inlocuita cu esenta voastra preferata.
P.S. Daca s-a mai strecurat vreo greseala, am sa va rog sa ma iertati... e totusi 1 dimineata, iar eu sunt rupta de munca.:)
Que preciosidad de postre, además con mezcla de sabores riquísima.
RăspundețiȘtergereOye, las copas del revés una idea estupenda.
Besazos.
Superba prezentarea!!!
RăspundețiȘtergerece prezentare frumoasa:)
RăspundețiȘtergere