Dragilor, Sarbatorile Pascale sa va aduca lumina si liniste in casa si in suflete!
Si daca vreti sa faceti ceva bun asa pe ultima suta de metri, va recomand un tort dezbracat (ca tot e la moda :) si gustos cu rodie si mascarpone. ♥ ♥ ♥
5.Torni restul de frișcă bătută în compoziție si o înglobezi cu ajutorul unei spatule/linguri prin câteva mișcări.
5. Introdu tortul în frigider până în momentul servirii (macar 1-2 ore)
Si daca vreti sa faceti ceva bun asa pe ultima suta de metri, va recomand un tort dezbracat (ca tot e la moda :) si gustos cu rodie si mascarpone. ♥ ♥ ♥
- 6 ouă mari (L)
- 180 g zahăr
- 140 g făină de grâu
- 50 g cacao (22% grasime)
- o lingură ulei
- 5 g praf de copt (opțional)
- un praf de sare
Cremă
- 750 g mascarpone
- 100 g ciocolată albă (de calitate)
- 300 g frișcă lichidă neîndulcită
- 2 rodii (aproximativ 100 g semințe de rodie)
Sirop
- ½ lingură zahăr
- 80 ml apă plată
Cum procedezi
Blat
1. Preîncalzești cuptorul la 180
grade Celsius.
2. Separi albușurile de
gălbenușuri.
3. Mixezi gălbenușurile cu 60 de g zahăr până când cresc de două –
trei ori în volum și se deschid la culoare.
4. Adauga uleiul si mai mixam 1
minut. Lăsă compoziția deoparte și mixează albusurile spumă moale cu praful de
sare (pentru a obține o spumă fermă ai grijă ca paletele mixerului să fie
curate și bine degresate înainte de a le băga în albușuri), adaugă zahărul
rămas și mixează până cand spuma devine fermă, lucioasă, iar zahărul e complet
dizolvat.
5. Combină gălbenușurile bătute
cu albușurile spumă cu ajutorul unei spatule prin cateva mișcări fine, circulare.
6. Amestecă faina cu cacaoa și cu praful de copt și înglobează-le în două tranșe în mixul de
albușuri și gălbenșuri, tot cu ajutorul spatulei/lingurii prin câteva mișcări
circulare, fine, de sus în jos până vei obține o compoziție omogenă.
7. Repartizează compoziția în trei tăvi (17 cm diametru) tapetate cu hârtie de
copt și introdu tăvile în cuptor pentru 35-40 minute. Verifică dacă e copt
introducând o scobitoare în mijlocul blatului, dacă iese curată atunci blatul
este copt.
8. Scoți blaturile și le lași să se racească complet (de preferat până
a doua zi) înainte de a asambla tortul.
Crema
1. Topești ciocolata la
bain-marie.
2. Într-un vas pui brânza mascarpone, adaugi ciocolata topită și
mixezi pâna obții o compoziție omogenă.
3. Separat mixezi frișca lichidă rece până
când crește considerabil în volum și se transformă în spumă. 4. Pui jumatate din
cantitatea de frișcă bătută în crema de mascarpone si mixezi cu ajutorul
mixerului.
5.Torni restul de frișcă bătută în compoziție si o înglobezi cu ajutorul unei spatule/linguri prin câteva mișcări.
Sirop
Amestecă zahărul cu apa și
pune-le într-o cratiță la foc mic 2-3 minute. Oprește focul și lasă siropul să
se racească complet înainte de întrebuințare.
Asamblare
1. Însiropează fiecare blat cu
câte 3-4 linguri de sirop (poți folosi mai mult sirop dacă-l vrei mai
însiropat).
2. Împarte crema în trei.
3. Pune
o parte din cremă intr-un poș (cu vârf stea deschis), pune primul blat pe platou, apoi șprițează un strat
de cremă pe blat, pune 40 g semințe de rodie apoi al doilea strat de cremă.
4. Pune deasupra al doilea blat, continuă cu a doua parte de cremă, rodie și din
nou cremă. Procedezi la fel și cu ultimul blat.
5. Introdu tortul în frigider până în momentul servirii (macar 1-2 ore)
Poftă Bună!
Notă!
Dacă nu deții mai multe tăvi de acceași dimensiune, poți pune
compoziția pentru blat intr-o singură tavă și după coacere, respectiv răcire sa
tai blatul în trei felii.
Wow, arata grozav! Sarbatori fericite draga mea!
RăspundețiȘtergereMultu Paula! Asemeni!
ȘtergereHristos a inviat si sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereAdevarat a Inviat! Multumim! :-*
ȘtergereCat e de frumos! Cautam o reteta de desert cu rodie si am gasit-o :)
RăspundețiȘtergereSuper fain! <3
RăspundețiȘtergere