Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt



   Dragilor va propun o ciorba ca la bunica! Era imposibil sa nu fac cateva modificari retetei bunicii, chiar si asa a iesit tare gustoasa. Bunica drege ciorba cu smantana insa eu am zi sa o fac putin mai light si am pus iaurt.
      
   Ingrediente
  • 400 g loboda (spalata si curatata)
  • 600 g carne de pui (preferabil de tara)
  • 4 l apa
  • 800 ml zer 
  • 200 g iaurt natural
  • 1 galbenus
  • 1 ardei alb 
  • 2 cepe mari
  • 1 ceapa verde
  • 6-8 rosii cherry
  • o manuta de taietei/paste
  • sare
  • piper
  • leustean 
    Cum procedam:
 1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam.
2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea.
3. Punem in oala punem, sarea piperul, ardeiul taiat cuburi, rosiile si ceapa alba si lasam 5 minute la fiert. Adaugam zerul si mai lasam 10-15 minute, in ultimele 5-8 minute punem si loboda tocata.
4. Punem iaurtul amestecat cu galbenusul si mai lasam 1-2 minute pe foc.
5. Oprim focul, adaugam pastele si leustenul tocat.

Sa va fie de bine!

 


Comentarii

  1. Foarte bună, de acolo din zona noastră.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai mancat dreasa cu iaurt dar sunt sigura ca e foarte buna. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata! Este una din preferatele mele!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pofta mi-ai facut... Arata delicios!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am pus loboda la congelator , pentru iarna , iar reteta ta am salvat-o ca e delicioasa !
    Multumesc mult, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.