Minunatii cartofi Duchesse usori ca un fulg si grozav de gustosi. Cine poate sa le reziste?! Nici
macar eu care nu sunt o impatimita a cartofilor nu am putut rezista. Merg de minune cu un copan bine rumenit si aromat. Trebuie sa spun ca m-a tentat sa pun si mozzarella in ei, dar n-am facut-o. Data viitoare mozzarella e un "must", iar atunci voi reveni cu un update. :PIngrediente
- 1 kg de cartofi decojiti
- 150 g unt nesarat (82 % grasime)
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 1 lgt sare
- 1/2 lgt piper
- ........
- apa pentru fiert cartofii
Cum procedam:
1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert.2. Preincalzim cuptorul la 200°C.
3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator, lasam sa se racoreasca putin.
4. Incorporam oul, galbenusurile si sarea.
5. Pregatim o tava tapetata cu hartie de pergament, punem compozitia intr-un pos si formam "bezele".
6. Introducem in cuptor timp de 8-10 min.
7. Sunt serviti ca garnitura.
S-aveti pofta!
Later Edit
Am facut din nou aceasta garnitura, am pus mozzarella (80 g) la 400 g cartofi + g unt nesarat si am lasat in cuptor 15-20 min. Pot sa spun ca sunt mult mai gustosi decat in varianta simpla. Cei din imaginile de jos sunt facuti cu mozzarela. ;)
Tare bine arata! Si eu am pus branzeturi in ei si sunt mult mai buni asa ;) Pup
RăspundețiȘtergereDa, sunt putin mai molcomi. :)
ȘtergerePup
Ii am de multisor in plan dar inca nu i-am pregatit.Sunt sigura ca sunt foarte buni..Arata foarte bine cei pregatiti de tine! O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereSunt tare buni, musai sa ii incerci. ;)
ȘtergerePup
Trebuie sa-i incerc si eu!!! Cu mozzarella! :)
RăspundețiȘtergerePupici
Neaparat. :)
ȘtergerePup
Ce bine arata, au o culoare superba !
RăspundețiȘtergereCat de bine arata langa o fripturica!
RăspundețiȘtergereNu pot sa te contrazic. :)
Ștergere