Cartofi cu smantana


      Reteta aceasta imi trezeste amintiri placute... Am invatat-o de la o prietena de peste Prut cand eram studenta in anul II, iar azi m-a apucat melancolia si am zis ca trebuie neaparat sa o prepar.

 Ingrediente:

1500 g cartofi (curatati)
1 cana de lapte
1 cana apa
400 g smantana
1 lg ulei
1 ceapa
1 lg cu varf faina (optional)
sare
marar

  Cum procedam:

1. Cartofii curatati ii taiati cuburi si ii spalati.
2. Taiati ceapa si puneti-o la calit in ulei.
3. Adaugati cartofii, laptele si apa si amestecati.
4. Lasati la foc mediu pana s-au fiert cartofii.
5. Adaugati smantana amestecata cu faina (in cazul in care ati pus) si mai lasati pe foc 5 min.
6. La final adaugati mararul tocat si sarea.

 Pofta Buna! 




Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.