joi, 24 martie 2016

Supa de gutui si dovlecel


   Azi servim o supa mai neobisnuita, dar nu si pentru mine. In toamna, cand am facut pelteaua de
gutui, am folsit gutuile fierte la maioneza de post si mi-a placut mult de tot. Asa ca de la maioneza la supa nu era decat un pas. :)

Ingrediente
  • 3 gutui (400 g dupa curatare)
  • 1 dovlecel (200 g)
  • 1 ceapa (70g curatata)
  • 1/4 fir praz (100 g)
  • 1 tulpina telina (50g)
  • 1 lgt mustar boabe
  • 1foaie de dafin
  • 1 lgt oregano
  • 1 lgt turmeric
  • sare
  • 1200 ml apa
  • lime




Cum procedam:
1. Spalam gutuile, dovlecelul, ceapa si prazul. Taiem gutuile felii aruncand cotorul, taiem dovlecelul felii, si procedam la fel cu ceapa, morcovul si tulpina de telina.
2. Punem ingredientele intr-o cratita, punem un capac cratitei si o punem pe foc. Lasam la fiert pana cand se inmoaie gutuile (20-30 min).
3. Dupa fierbere transferam in vasul blenderului Oster si mixam pana obtinem consistenta dorita. Adaugam pudra de turmeric si mixam pana la incorporare.
4. Turnam supa in castroane si garnisim cu turmeric, lime, chives si patrunjel. Daca doriti adaugati zeama de lime in timpul procesarii.














2 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.