După sarcină am rămas cu câteva kilograme pe care mă straduiesc să la dau jos. Nu m-am apucat de diete drastice, ci evit pe cât se poate consumul de zahăr rafinat.
Datorită provocării lansată de prietenii de la SWEETERIA am redescoperit îndulcitorul de flori de cocos, care este fenomenal la gust. Are o aromă minunată de caramel.
Rețeta de azi face parte dintr-o serie de rețete dedicate acestui tip de îndulcitor.
Ingrediente:
Blat:- 5 ouă medii (de la gaini de țară, 250 g fără coajă)
- 70 g îndulcitor granulat dinflori de cocos Sweeteria
- 50 g făină de cocos
- 70 g amidon de porumb
- 10 g cacao
- 2 g praf de copt
- 20 g unt (65% grăsime)
- 1/8 lgț sare
Sirop:
- 50 ml apă plată
- 15 g îndulcitor granulat din flori de cocos Sweeteria
Cremă:
- 4 g gelatină granulată
- 20 g apă plată rece
- 400 ml smântână pentru frișcă (neîndulcită, cu 30% grăsime, rece)
- 100 g iaurt grecesc 10 % grăsime/ smântână 12% grasime (rece)
- 40 g îndulcitor granulat dinflori de cocos Sweeteria
- 5-10 g pudră instant de cereale/cafea instant
Cum procedezi:
1. Preîncălzești cuptorul la
180 grade Celsius.
2. Tapetezi o tavă (25x38 cm)
cu hârtie de copt.
3. Separi albușurile de
gălbenușuri si topești untul.
4. Mixezi albușurile spumă cu
praful de sare.
5. Adaugi îndulcitorul granulat
din flori de cocos peste spuma de albușuri și mixezi până când acesta
se dizolvă.
6. Adaugi galbenușurile împreună cu untul topit și răcit, și mixezi până se încorporează complet.
7. Amesteci făina de cocos cu
amidonul de porumb si cu praful de copt. Adaugi amestecul în compoziția de la
pasul anterior prin cernere în 3-4 tranșe, pe care le înglobezi cu o spatulă,
cu mișcări circulare, de sus în jos.
8. Torni compoziția în tavă și introduci în cuptor pentru 15-20 minute pe treapta de coacere uniformă. Faci testul scobitorii pentru a vedea dacă blatul este copt.
Sirop:
Într-un ibric amesteci apa plată cu
îndulcitorul din flori de cocos. Pui vasul pe foc și îl lași
să dea un clocot de 2-3 minute. Oprești focul și lași siropul să se răcorească
complet.
Cremă:
1. Hidratezi gelatina în apa
rece pentru 10 minute, după care o
dizolvi pe bain-marie.
2. Torni smântâna pentru frișcă
(rece) într-un bol, adaugi îndulcitorul granulat din flori de cocos împreună cu
instantul de cereale/cafea și mixezi la viteză mică pentru început. Mărești viteza
mixerului treptat până când compoziția devine aerată și crește în volum.
3. Adaugi iaurtul și gelatina
dizolvată și răcorită și mixezicateva secunde, cât să se până încorporeze bine
în frișcă.
4. Împarți compoziția în două
părți egale.
Asamblare:
Sa va fie de bine!
Arata minunat! Pupam toata familia de la mic la mare!
RăspundețiȘtergereMultumim, Laura! Si noi va pupam!
RăspundețiȘtergere