Ingrediente
- ·
500
g făină de grâu (tip 000)
- ·
140
g îndulcitor granulat din flori de cocos Sweeteria
- ·
100
g fulgi de nucă de cocos
- ·
1
ou mediu
- ·
150
g unt moale (82% grăsime)
- ·
100
ml lapte (3,5% grăsime)
- ·
1/8
lgț sare
Glazură:
- ·
50
g bănuți din ciocolată amăruie Sweeteria
(70%)
- ·
1
lgț ulei de cocos
Cum procedezi:
1. Cerni făina într-un vas.
2. Adaugi îndulcitorul granulat
din flori de cocos, fulgii de cocos, oul bătut, untul moale, sarea și laptele și
amesteci cu o lingură, apoi frămânți manual 3-4 minute, cât să se lege toate
ingredientele și să obții un aluat omogen.
3. Bagi vasul cu aluat în frigider pentru cel puțin o oră.
4. Preîncălzești cuptorul la
180 grade Celsius, treapta cu ventilație.
5. Tapetezi două tăvi (stadard de cuptor) cu hârtie de copt.
6. Scoți aluatul și îl întinzi într-o foaie de 0,5-0,8 mm, decupezi biscuitii cu o formă (eu am folosit un decupator cerc cu diametrul de 5,5 cm) apoi ii transferi în tăvi cu distanță de 1-2 cm între ei.
7. Introduci tăvile în cuptor
pentru 10-15 minute. După coacere scoți tăvile din cuptor și lași biscuiții să
se răcorească.
8. Prepari glazura punând la
topit pe bain-marie bănuții de ciocolată împreună cu uleiul de cocos într-un
vas termorezistent. O torni într-un poș cu dui simplu subțire (dacă nu ai poș
poți să o torni într-o pungă pe care o tai la un colț), și glazurezi fiecare
biscuit.
Ce frumusei sunt.Tare imi plac.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Dia! <3 Sunt si tare gustosi. :)
RăspundețiȘtergere