Biscuiți cu nucă de cocos

   
    Dragilor vă spuneam într-o postare anterioară ca urmează o serie de rețete realizate cu îndulcitor din flori de cocos.  Iată că am reușit printre picături să scriu o a treia rețetă din gama dedicată îndulcitorului din flori de cocos. 
   Este o rețetă rapidă (dacă nu socotim și timpul de răcire al aluatului) și din punct de vedere al realizării, dar și al "evaporării". Din două tăvi de biscuiți cred că am apucat să mănânc vreo 3 bucăți. 

  

Ingrediente

Biscuiți:

  • ·       500 g făină de grâu (tip 000)
  • ·       140 g îndulcitor granulat din flori de cocos Sweeteria
  • ·       100 g fulgi de nucă de cocos
  • ·       1 ou mediu
  • ·       150 g unt moale (82% grăsime)
  • ·       100 ml lapte (3,5% grăsime)
  • ·       1/8 lgț sare

Glazură:

  • ·       50 g bănuți din ciocolată amăruie  Sweeteria (70%)
  • ·       1 lgț ulei de cocos
 



Cum procedezi:

 

1. Cerni făina într-un vas.

2. Adaugi îndulcitorul granulat din flori de cocos, fulgii de cocos, oul bătut, untul moale, sarea și laptele și amesteci cu o lingură, apoi frămânți manual 3-4 minute, cât să se lege toate ingredientele și să obții un aluat omogen.

3. Bagi vasul cu aluat în frigider pentru cel puțin o oră.

4. Preîncălzești cuptorul la 180 grade Celsius, treapta cu ventilație.

5. Tapetezi două tăvi (stadard de cuptor) cu hârtie de copt. 

6. Scoți aluatul și îl întinzi într-o foaie de 0,5-0,8 mm,  decupezi biscuitii cu o formă  (eu am folosit un decupator cerc cu diametrul de 5,5 cm) apoi ii transferi în tăvi cu distanță de 1-2 cm între ei.

7. Introduci tăvile în cuptor pentru 10-15 minute. După coacere scoți tăvile din cuptor și lași biscuiții să se răcorească.

8. Prepari glazura punând la topit pe bain-marie bănuții de ciocolată împreună cu uleiul de cocos într-un vas termorezistent. O torni într-un poș cu dui simplu subțire (dacă nu ai poș poți să o torni într-o pungă pe care o tai la un colț), și glazurezi fiecare biscuit.

 







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.