vineri, 30 octombrie 2020

Fursecuri cu dovleac, fara zahar

  

    Ziua buna, dragii mei! Nu stiu cum stati voi cu consumul de zahar, insa noi incercam pe cat de mult posibil sa il limitam. 
 Consumul de zahar este o problema la nivel national si international, nu numai in cazul familiei noastre, si cauzeaza diabet, obezitate si alte probleme legate de sanatate. 
   Anul acesta a venit cu o schimbare pentru mine. Eu, mare amatoare de dulciuri, am consumat mai putin zahar si asta din cauza unor schimbari legate de organismul meu... Veti afla cat de curand despre ce este vorba. :) 
De regula nu sarbatorim de Halloween, dar am decis sa facem lucrurile diferit fata de anii trecuti. 
   Halloweenul e o sarbatoare imprumutata si bag sama ca prinde din ce in ce mai mult si la romani...
    Se stie ca de Haloween copiii primesc multe dulciuri cu continut mare de zahar. In locul acestora va propun sa pregatiti niste fursecuri delicioase, haioase si fara zahar adaugat.  Le realizati cu indulcitor natural  Dulcisor de la Sweeteria, cu putere dubla de indulcire.  Sunt fenomenale!
  Ai mei le-au topit pur si simplu. Abia daca am avut ce fotografia. :)
   



Ingrediente:

  • 550 g faina de grau (tip 000)
  • 300 g piure de dovleac placintar
  • 200 g mascarpone
  • 60 g Dulcisor
  • 80 g ulei de cocos (topit si racit)
  • 1 plic praf de copt  (10 g)
  • 1/2 lgt scortisoara pudra
  • 1/4 lgt cuisoare pudra
  • 1 praf sare

Pentru decor:
.......
Ochisori




Cum procedezi:

1. Intr-un bol cerni 400 g faina. Adaugi praful de copt, piureul de dovleac, branza mascarpone, . indulcitorul, uleiul de cocos, sarea, scortisoara si cuisoarele pudra. Amesteci cu o lingura pana cand inglobezi toate ingredientele. 


2. Adaugi apoi inca 100 de grame de faina si framanti pana cand obtii un aluat omogen. 
3. Lasi aluatul sa se odiheasca 30 min - 1 h l frigider. 
4. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 
5. Scoti aluatul de la frigider si mai adaugi inca 50 de g de faina ca sa il poti modela. Modelezi bilute de 20-25 g fiecare. 
6. Le pui pe o tava tapetata cu hartie de copt, si daca doresti le poti face forme cu scobitoare.
7. Introduci tava in cuptor pentru 20 de minute, treapta de coacere uniforma. 
8. Scoti fursecurile si le lasi sa se racoreasca complet. 
9. Pentru decor pui banutii de ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul de cocos la topit intr-un vas termorezistent pe bain-marie. Infingi o scobitoare in partea inferioara a fursecurilor si le inmoi in ciocolata topita. Le asezi pe un platou. 
10. Pentru ochisori topesti banutii de ciocolata alba pe bain-marie, o torni intr-un pos si formezi ochisori pe o hartie de copt. Introduci la frigider cateva minute ca sa se intareasca. Aplici ochisorii pe fursecuri.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.