vineri, 6 martie 2020

Mucenici Modovenesti, cu bere de ghimbir (de post)





   Fiindca se apropie 9 martie -sarbatoarea Sfintilor Mucenici din Sevastia - si m-am gandit sa testez o
noua reteta de mucenici. V-am mai povestit pe retelele de socializare ca imi place berea de ghimbir. Pur si simplu mi se pare fantastica, racoritoare si delicioasa. O ador! 
 Daca va incanta puteti sa o comandati si voi pe Sano Vita impreuna cu alte ingrediente sanatoase. Vestea faina e ca daca le comandați direct de pe site-ul https://www.sanovita.ro/ primiți 15% reducere de fiecare dată când introduceți codul ''biochimistlacratita''.  La fiecare comanda plasata primiti 15 % reducere doar punand codul mentionat anterior. 



Ingrediente:
  • 375 ml bere de ghimbir Bundaberg
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta rom
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 650 g faina de grau tip 000
  • 7 g drojdie uscata
  • coaja de la 1/2 portocala
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • --------
  • 2 linguri de ulei extra 
  • 1-2 lg faina extra - pentru modelat
  • 1 lg miere/sirop de agave pentru uns
  • nuca macinata

Cum procedezi:

Aluat:

> Pui ingredientele in ordinea in care sunt scrise in masina de framantat, si selectezi programul pentru aluat, in care framantarea efectiva este de 30 de minute.
> Daca nu aveti masina de paine intr-un bol amestecati berea cu zaharul, adaugati drojdia, amestecati si lasati sa dospeasca circa 10 minute. Cerneti faina intr-un vas, faceti o adancitura in mijloc, adaugati sarea pe o  margine, iar drojdia dospita in gropita din faina. Adaugati esenta de rom, coaja de portocala, coaja de lamaie si uleiul de cocos in gropita si amestecati usor cu o lingura - puteti sa mai adaugati si una, doua linguri de apa daca considerati necesar. Framantati apoi energic cu mainile macar 15 minute, pana cand aluatul devine omogen si elastic. Puneti deasupra o lingura de ulei si acoperiti vasul cu o folie alimentara. Lasati sa dospeasca intr-un loc caldut, ferit de curenti pentru minimum 1 ora si 30 minute (pana cand se tripleaza in volum). 

Modelare+coacere:

1. Incalzesti cuptorul (treapta de coacere uniforma) la 150 grade Celsius, punand totodata si un vas cu apa in partea inferioara a acestuia. 
2. Imparti aluatul in bucati de cate 100 g, presari putina faina peste ele, formezi cate o bila din fiecare bucata. intinde fiecare bucata sub foma unui oval de 25 30 -cm lungime si 10-12 cm latime. Cu o pensula ungi interiorul fiecarui oval, rulezi apoi marginile obtinand un cilindru pe care il vei rasuci usor. Alipesti capetele si il rasucesti astfel incat sa obtii cifra 8. 
3. Pui mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distata de 2-3 cm unul fata de altul. Ii lasi sa dospeasca 15-20 minute. Ii ungi cu putin ulei si ii introduci in cuptor pentru 10 minute. Dupa acest timp cresti temperatura la 180 grade Celsius si setezi inca 20-30 minute. Sau paa cand incep a se rumeneasca pe ambele parti. Daca nu s-au rumenit inca, mai setezi cuptorul pentru inca 5 minute si cresti temperatura la 220 grade Celsius.
4. Scoti tava din cuptor, ungi mucenicii cu sirop/miere si presari nuca deasupra, ii acoperi cu o hartie de copt si cu un prosop si ii lasi asa pana se racoresc.  

Nota: puteti sa faceti gogosi din acest aluat, sau rulouri cu scortisoara. 
S-aveti pofta!         





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.