duminică, 15 martie 2020

Blondies cu glazura de ciocolata (de post)


     Daca tot suntem nevoiti sa petrecem cat mai mult timp in casa, m-am gandit sa imi fac de lucru si
 sa realizez varianta blonda retetei precedente. Blonda, aromata, pufoasa, vegana si fara zahar. 
   Prietenii de la Sweeteria au implinit 3 ani de cand ne indulcesc in mod natural cu produse alese, facute manual , cu multa dragoste si grija. Le urez pe aceasta cale "La Multi Ani" la fel de sanatosi, deliciosi si inspirati. 
   Am o veste buna pentru voi. De pe 14 februarie gamele Sweeteria se gasesc  si in magazinele DM Drogerie Markt din toata tara, alaturi de site-ul www.sweeteria.com.ro si magazinele naturiste si plafare. 
 Va las cateva cuvinte despre produsele pe care le puteti gasi unde am mentionat anterior.

 Dulcisor by Sweeteria - 3 forme de ambalare: pulbere cooking, cuburi si piramide  * indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana cu zero calorii si zero indice glicemic - inlocuitor ideal al zaharului si al indulcitorilor artificiali, bun prieten al diabeticilor si al tuturor celor care tin diete 
* produs vegan/de post

 

- gem zmeura, dulceata afine, dulceata mure
* gemuri si dulceturi #farazaharadaugat, prima gama de dulceturi din Romania realizate cu indulcitor natural din Stevia si, in acelasi timp,gama de gemuri si dulceturi cu cele mai putine calorii, de pe piata

* produs vegan/de post



- drajatele sub acoperire de #ciocolatafarazahar: migdale crude, alunede padure crude, stafide si prune deshidratate* prima gama de drajeuri in ciocolata fara zahar din Romania
* produs vegan/de post

- napolitanele Sweeteria: cacao, frisca si vanilie, zmeura, lamaie
* prima gama de napolitane cu indulcitor din Stevia si pudra de fruct liofilizat, din Romania; cu 76% crema
* liofilizare = deshidratare la rece, pt a pastra toate proprietatile
fructului; 1 gram fruct liofilizat = 7,5 grame fruct proaspat


Ingrediente:
Blat 

  • 500 g faina de grau (tip 000)
  • 10 g praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • un praf sare 
  • 120 g Dulcisor
  • 130 g piure de dovleac placintar 
  • 450 ml lapte de orez / apa plata
  • 60 g ulei de cocos (topit pe bain marie)
  • 1 lg otet
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1lgt esenta vanilie/portocala
  • coaja de la o lamaie

Glazura:

Cum procedezi:


Blat:
1. Incalzesti cuptorul la 150 grade Celsius si tapetezi o tava cu hartie de copt (32 x 2 cm).
2. Cerni faina intr-un bol si o amesteci cu indulcitorul, praful de copt, bicarbonatul si sarea, apoi faci o adancitura in mijloc
3. Intr-un alt vas amesteci piureul de dovleac cu apa, uleiul, otetul, eenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie. Torni amestecul in ingredientele uscate de la pasul 1 si amesteci cu un tel pana cand obtii un aluat omogen.
4. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introduci in cuptor pentru 35-45 minute. Faceti testul scobitorii pentru a vedea daca e coapta. 
5. Dupa coacere scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se racoreasca complet in tava apoi o portionati dupa preferinta.
Nota! Puteti inlocui piureul de dovleac placintar cu piure de portocala, mango sau papaya. 

Glazura:
1. Torni laptele de cocos intr-un vas neaderent si il infierbanti bine, fara a-l clocloti insa. Opresti focul, adaugi banutii de cicolata amaruie (si indulcitorul daca optezi pentru acesta) si amesteci cu un tel pana la omogenizare. Adaugi Greentella si amesteci bine. Daca ti se pare ca ciocolata nu se  topeste destul de eficient, mai poti aprinde focul la intensitate mica si amesteci continuu pana la omogenizare. 
2. Opresti focul si lasi glazura sa se racoreasca 5-6 minute apoi o torni intr-un pos si glazurezi fiecare prajitura. Eu le-am decorat cu stafide sub acoperire - sunt dementiale. 




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.