Chiftele cu ciuperci si cuscus



  Salutare! La noi a plouat aproape în fiecare zi, iar ciupercile au crescut într-o veselie. Cum suntem
burețari amatori și alergăm de plăcere după bureți, ne-am gândit ca pe lângă conservarea ciupercilor recoltate să facem și  mâncărică.
   Astăzi avem în meniu chifteluțe de post cu gust intens de ciuperci.   Pentru a intensifica gustul acestora le-am copt 20 de minute în cuptor înainte de a le găti (desigur, se pot opări dacă doriți însă gustul va pierde din intensitate).

 Sano Vita e un partener de nădejde când vine vorba de provizii sănătoase la preț accesibil, iar dacă le comandați direct de pe site-ul https://www.sanovita.ro/ primiți 15% reducere de fiecare dată când introduceți codul ''biochimistlacratita''.

Ingrediente:

Cu procedezi:

1. Încingi cuptorul la 250 grade Celsius.
2. Ciupercile curățate și șterse cu un prosop de hârtie le feliezi și le așezi în două tăvi tapetate cu hârtie de copt. Le introduci în cuptor pentru 15-20 de minute (până se înmoaie și se rumenesc ușor pe margini). Le lași să se răcorească, după care le toci cu ajutorului unui robot de bucătărie. 
3. Torni cușcușul într-un vas, adaugi apa fierbinte peste el, pui un capac și lași la înmuiat  minute. Amesteci cu o lingură și lași să se răcorească.
4. Adaugi toate ingredientele într-un vas încăpător și le amesteci. Potrivești gustul de sare și piper.



















5. Încingi cuptorul la 180 grade Celsius.
6. Cu mâinile unse cu ulei formezi chifteluțe, iar jumătate dintre acestea  le rostogolești prin mixul de semințe. Le pui pe tava tapetată cu hârtie de copt și le introduci în cuptor pentru  15-25 min (sau până se rumenesc la suprafață). Le scoți și le lași să se răcească apoi le poți transfera pe un platou.


























Comentarii