Salata de quinoa



   Fie că o manânci la prânz, la cină, ca garnitură sau ca atare, salata este oricând binevenita. În zilele
de post este un preparat ce scoate din încurcătură diversele mâncăruri.
  Abia aşteptam să găsesc leurdă la piaţă, fiindcă aveam pe lista dorinţelor o salata cu quinoa şi legume.
  Quinoa este considerată un supraaliment, având un conţinut ridicat de vitamine, minerale, proteine, şi fibre. Unde mai pui că este şi saracă în calorii, numai bună de adăugat în reţetele care au ca scop scăderea în greutate.  Este folosită de asemenea şi în alimentaţia persoanelor care prezintă intoleranţă  la gluten, deoarece nu îl conţine şi nu provoacă reacţii alergice. 
  
Ingrediente:
  • 150 g quinoa albă Sano Vita
  • 300 ml apă pt fiert
  • 1/2 măr verde (cubulete)
  • 1 legătură leurdă
  • 1/2 ardei gras roșu (50g)
  • 50 g măsline verzi fără sâmbure
  • 1 mână valeriană
  • 1 lg zeama lime
  • 1 lg zeama lămâie
  • 1 lg oțet
  • 1 lg muștar clasic, sau cu boabe
  • 1 lg ulei măsline/floarea soarelui


Cum procedezi:
1. Speli quinoa in 4-5 ape (pentru a elimina saponinele în care este învelită sămânţa), apoi o pui la inmuiat intr-o cană cu apă pentru 2-3 ore. O scurgi bine, adaugi 300 ml apă si o pui la fier cu puțină sare și cu o foaie de dafin. Din momentul în care apa începe să fiarbă o lași 12 minute. Oprești focul și o lași să se răcorească complet într-un bol. Intre timp te ocupi de celelalte ingrediente.


2. Speli ardeiul, leurda, valeriana, mărul. Le lași la zvântat, apoi le toci felii, iar mărul cubulețe.
3. Adaugi zeama de lămâie, lime şi oţetul peste cubuleţele de măr, amesteci. Pui toate ingredientele peste quinoa fiartă şi amesteci uşor. O introduceţi în figider pentru cel puţin 2-3 ore înainte de servire, insa e mult mai buna dupa ce a stat la frigider o zi. 
S-aveţi poftă!

















Comentarii