Pogacelele astea sunt delicioase, nu sunt nici prea grase, nici uscate, sunt pufoase si aromate. Le-am
facut in repetate randuri si mereu se bucura de acelasi succes. Se mananca pana la ultima firimitura.
Ingrediente:
- 600 g făină de grâu, tip 000
- 200 g cascaval afumat Koliba
- 100 g unt cu conținut redus de grăsime, Koliba(moale)
- 50 g specialitate Koliba (moale)
- 100 ml lapte rece
- 2 ouă ( de la găini de curte)
- 80 g măsline negre/verzi (fără sâmburi)
- 20 g roșii uscate (2 bucăți).
- 1/2 lgț sare
- 8 g praf de copt
2. Amesteci cu o lingură, până înglobezi toată făina, apoi frãmânți energic până obții un aluat omogen. Adaugi restul făinii și amesteci bine. Daca pare prea uscat mai adăugați o lingură de lapte și continuați frămâtarea până la omogenizare.
4. Încălzești cuptorul la 200 grade Celsius.
5. Intinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de 0.7-1 cm și decupați cercuri cu o formă.
6. Transferi discurile pe tava tapetata cu hârtie de copt și introduci in cuptor, pentru 10-12 min.
S-aveti pofta!
S-aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.