Anul acesta livada a avut rod bogat, şi cum fructele crescute în pomii noştri nu sunt stropite cu
chimicale e normal să se deterioreze. După cum spuneam şi în postarea precedentă, am descoperit marmelada ca mod de valorificare şi de păstrare a acestora.
L-am pus la treabă din nou pe iscusitul G21 Perfect Smoothie Vitality, pe care vi-l recomand cu drag. Având un blender ca G21 Perfect Smoothie Vitality mi-am permis să las fructele cu tot cu coajă (pentru o marmeladă mai aromată) ştiind sigur că se va descurca să le macine într-o pastă fină.
Ingrediente:
- 1600 g gutui (cântărite după tăiere)
- 1700 g mere domneşti (cântărite după tăiere)
- 1 litru apă
- 1 kg zahăr
Cum procedezi:
1. Speli gutuile şi merele domneşti cu un burete curat sub jet de apă rece . Le laşi să se usuce , cureţi apoi eventualele punctuleţe negre şi viermişorii dacă există. Tai separat gutuile de mere şi le cântăreşti.
2. Într-o oală neaderentă pui gutuile, merele şi apa, acoperi oala cu un capac. Din momentul în care începe să fiarbă laşi capacul pe oală 15 minute, iei apoi capacul şi mai laşi la fiert încă 20 minute. Opreşti focul şi le laşi la răcorit 30 minute.
3. Torni fructele fierte în blender împreună cu zeama lasată şi le mixezi până când obţii o pastă catifelată.
5. Pui oala pe foc mic şi din momentul în care începe să fiarbă, o laşi 40 de minute amesteci cam la 3-4 minute la început, apoi spre sfarşitul timpului de fierbere amesteci continuu.
6. Torni marmelada în borcane sterilizate, înfiletezi bine capacul şi întorci borcanele cu fundul în sus pentru 30 de minute. După timpul menţionat întorci borcanele în poziţie normală şi le laşi să se răcească complet, le etichetezi şi le depozitezi în cămară.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.