Încă de când am făcut batoanele cu năut și cocos mă gândeam la aceste trufe. Aveam cartoful dulce
și restul ingredientelor, doar că nu aveam pornire și nici timp să le realizez.
Zilele astea, așa printre picături am reușit să le realizez, abia atunci am constatat că de fapt îți trebuie doar câteva minute să le faci, mai ales dacă ai un ajutor de nădejde precum blenderul meu G21 Perfect Smoothie Vitality, care în câteva secunde pasează compoziția.
Informații despre noul ajutor din bucătăria mea găsiți AICI.
și restul ingredientelor, doar că nu aveam pornire și nici timp să le realizez.
Zilele astea, așa printre picături am reușit să le realizez, abia atunci am constatat că de fapt îți trebuie doar câteva minute să le faci, mai ales dacă ai un ajutor de nădejde precum blenderul meu G21 Perfect Smoothie Vitality, care în câteva secunde pasează compoziția.
Informații despre noul ajutor din bucătăria mea găsiți AICI.
Ingrediente:
- 1/2 cartof dulce copt
- 60 g făină de cocos (bio)
- 50 g ulei de cocos
- 1 și 1/2 lg zahăr de cocos
- 1 lg instant de cocos
- fulgi de cocos
Cum procedezi:
1. Învelești cartoful într-o folie de aluminiu și îl coci la 200 grade Celsius pentru 15-20 minute, sau până când vezi că s-a înmuiat dacă îl înțepi cu o scobitoare. Îl lași să se răcească complet, și îl cureți de coajă (eu am obținut 240g de cartof dulce cântărit fără coajă.
2. În vasul blenderului pui cartoful dulce, făina de cocos, zahărul de cocos,instantul de cocos, și uleiul de cocos (topit, fierbinte).
5. Scoți bolul de la congelator și fomezi biluțe cu ajutorul palmelor. Tăvălești biluțele prin nucă de cocos, le pui pe un platou. Se pot consuma imediat, sau le poți introduce în frigider e alegerea ta. :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.