Pulpa de curcan, la cuptor

     Dragii mei, daca aveti o aversiune fata de carnea de miel, va propun o alternativa gustoasa si sanatoasa -
carnea de curcan. Desi reteta e veche din perioada sarbatorilor de iarna, o voi repeta si de Pasti fiindca inca mai am pulpe de "dinozaur"  vorba ficiorasului meu.


Ingrediente:

1 pulpa curcan (~2 kg)
2 lg ulei de masline
1 lgt miere
1 lgt paprika afumata
1/2 lgt piper cayenne
1 lgt oregano

 Saramura:

  • 1 lg sare grunjoasa la litrul de apa
  • boabe de piper 
  • foi de dafin

Garnitura:

  • cartofi 
  • 1 lgt ulei de masline 
  • 1 lgt ierburi de Provence

Cum procedam:
1. Punem pulpa de curcan intr-un vas.
2. Preparm saramura (va trebui sa preparati 2-3 portii de saramura) si o turnam peste pulpa de curcan, turnam saramura cat sa o acopere, adaugam frunzele de dafin si boabele de piper si introducem in frigider pentru cel putin o zi. 
3. Scoatem pulpa de curcan de la frigider, scurgem saramura si lasam carnea la temperatura camerei pentru cateva ore (macar 2 ore).
Incalzim cuptorul la  220 grade cesius, cratam cartofii, ii spalam si ii amestecam cu uleiul de masline si ierburile de Provence apoi ii punem intr-o tava neaderenta.
4. Amestecam boiaua afumata cu piperul cayenne, oregano, uleiul de masline si mierea si ungem pulpa de curcan. Punem pulpa peste cartofi si introducem tava in cuptor pentru  20 de minute, reducem apoi temperatura la 160 grade Celsius si tinem in cuptor pentru  ora si jumatate. Scoatem din cuptor si acoperim cu o hartie de copt, apoi lasam sa se odihneasca macar 15 minute inainte de a o servi. 

S-aveti pofta!







Comentarii

  1. Ma gandeam eu ca-i cam mititel dinozaurul tau :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Da, mic rau. Fii-miu a zis ca e cat un dinozaur cand a vazut ca l-am scos la transat pe masa fiindca nu incapea in nimic.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.