Dragilor ieri blogul meu a mai crescut cu un an. Sunt 4 ani de cand scriu la retetarul din virtual, asadar, "La
Multi Ani" blogule!
Intr-un an s-au intamplat multe lucruri, unele bune, altele mai putin bune. Zecile de retete create si experimentate sunt copiii mei. Fiecare reteta necesita grija, atentie si munca, multa munca.
Stiu ca printre voi am sustinatori si tin sa va multumesc din suflet fiindca imi sunteti aproape!
Din pacate n-am avut timp sa pregatesc ceva pentru acest eveniment asa ca vin cu o reteta de saptamana trecuta, o budinca versatila de post! Puteti pune fructele voastre preferate, si, daca daca vreti puteti inlocui zaharul cu indulcitor natural sau cu miere dupa gust.
Ingrediente:
- 350 g miez proaspat nuca de cocos
- 620 ml apa plata
- 120 g zahar
- 50 g pudra de tapioca
- cirese (din sirop)
- capsuni
- seminte de rodie
Cum procedam:
1. Curatam miezul nucii de cocos de partea maronie si cantarim apoi 350g miez pe care il vom clati cu apa rece.
2. Rupem miezul in bucati si il punem in blenderul Oster, procesam la viteza mica pana cand se sfarama tot si obtinem fulgi de cocos. Adaugam 120 ml apa si zaharul si mixam pana cand obtinem o compozitie omogena.
3. Amestecam pudra de tapioca cu apa (500 ml) si o punem la fiert intr-o cratita neaderenta. Amestecam continuu pana cand se ingroasa si culoarea devine transparenta din alb laptos.
4. Inglobam nuca de cocos in copozitia de la pasul anterior, lasam sa se raceasca complet apoi introducem in frigider pentru 3-4 ore.
5. Montam desertul in pahare/cesti punand alternativ straturi de budinca si fructe.
P.S. Sunt constienta ca retetele mele nu pot fi pe placul tuturor, si am avut momente cand am vrut sa pun punct acestei activitati dar m-am gandit mai bine si nu am sa fac lucrul asta de dragul celor care judeca. Desi risc sa ma repet, nu oblig pe nimeni sa le incerce! ;)
P.S. Sunt constienta ca retetele mele nu pot fi pe placul tuturor, si am avut momente cand am vrut sa pun punct acestei activitati dar m-am gandit mai bine si nu am sa fac lucrul asta de dragul celor care judeca. Desi risc sa ma repet, nu oblig pe nimeni sa le incerce! ;)
Uite ca aici nimeresc bine cu urarile :)))))
RăspundețiȘtergereMinunat desert ai facut.
La multi ani bloguletului tau!!!Eu admir maxim ceea ce faci si sper ca intr-o zi,sa reusesc si eu sa fac astfel de retete si de prezentari.
Pupici
Multumesc din suflet, Dia! Te pup si te imbratisez cu drag!
ȘtergereOau! Arata de vis, m-ai convins sa o incerc si eu!
RăspundețiȘtergereLa multi ani pentru blogul tau frumos, si tie multa sanatate si putere sa ne mai aduci inca pe atatea retete delicioase. Exceptand faptul ca imi esti draga, chiar gasesc mereu retete frumoase, poze luminoase si care te imbie la cate o portie din fiecare nebunie ce ne aduci, imi place mult tot ca gasesc in casuta ta si nicio secunda, never ever, sa nu incetezi sa faci ceea ce faci si sa ne aduci ceea ce ne aduci! Te imbratisez tare, tare si toate bune sa se adune la voi! Muaaah!
Laurica, fata draga randurile tale ma fac sa plang. Si tu imi esti tare draga! Iti multumesc pentru toata sustinerea, om frumos!
ȘtergereToate cele bune si voua! :*