Lintea si ardeiul copt este combinatia de care nu ma pot desparti. Fie ca o folosesc ca si umplutura,
sau ca supa e una din deliciile care le avem in meniu pe perioada postului.
sau ca supa e una din deliciile care le avem in meniu pe perioada postului.
100 g linte rosie
140 g ceapa curatata
50 g morcov curatat
50 g telina curatata
120 g ardei copt
1 lg ulei
1200 ml apa
1 lgt sare
1/4 lgt piper
1 lgt cimbru
Cum procedam:
1. Spalam lintea in 4-5 ape.
2. Punem lintea impreuna cu uleiul, sarea, morcovul, telina, si ceapa taiate intr-o cratita cu apa. Punem cratita pe foc si lasam 20-30 minute pana cand fierb legumele.
3. Transferam supa in vasul blenderului Oster Classic Chrome, adaugam ardeiul copt si mixam pana la consistenta dorita.
Nota: mai puteti adauga sare si piper dupa gust.
Nota: pentru o nota acida am folosit ardei copti conservati in otet, daca nu aveti puteti pune o lingurita de otet de mere.
Nota: pentru o nota acida am folosit ardei copti conservati in otet, daca nu aveti puteti pune o lingurita de otet de mere.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.